Autobraucēju eksāmenā būs izmaiņas; Timrots parādīs, kādas tās ir (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
CSDD braukšanas eksāmena auto
CSDD braukšanas eksāmena auto Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Raidījums “Zebra” tā vadītāja Paula Timrota personā skaidro, ar ko turpmāk jārēķinās topošajiem autovadītājiem, kuri dosies kārtot braukšanas jeb praktisko eksāmenu.

Pirmkārt, topošajiem autovadītājiem jāgatavojas pārbaudījumu kategorijai "speciālie manevri". Tas nozīmē, ka figūras, ko līdz šim izbrauca speciālā laukumā, būs jāveic reālā satiksmē starp citiem automobiļiem. Eksaminētāji uzskata, ka šādā veidā varēs labāk pārbaudīt vadītāja gatavību reaģēt reālos apstākļos.

CSDD norāda, ka, piemēram, veicot figūras eksāmenu laukumā, jaunie vadītāji bieži brauc līdz pašiem stabiņiem ar domu maksimāli izmantot brīvo laukumu, tomēr šis paradums dzīvē ir nederīgs un pat bīstams. Ja apkārt būs citi auto, viņiem nāksies pielāgoties un braukt uzmanīgāk.

Tāpat CSDD norāda, ka atpakaļgaitas manevri tiks veikti mazāk intensīvā satiksmē, turklāt eksaminētājs vienmēr saglabās kontroli pār auto, jo viņa rīcībā ir dublējošie pedāļi. 

Kas attiecas uz eksāmena laiku, tad tas būs nedaudz mazāks, jo līdz šim viena no tā sastāvdaļām bija nokļūšana līdz eksāmenu laukumam.

Vairāk skaties raidījuma Zebra sižetā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu