Valsts pārvaldes samocītā komunikācija ir ietekmējusi iedzīvotāju attieksmi pret vakcīnām, pauž Kaminskis (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis
Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Komunikācija no valsts pārvaldes saistībā ar vakcinācijas pret Covid-19 procesu līdz šim ir bijusi samocīta un tas ir ietekmējis daļas iedzīvotāju attieksmi pret vakcīnām, šādu viedokli pauda Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis (LZS).

Kaminskis uzskata, ka vakcinācijas aptveres veicināšana ir nepieciešama, lai pasargātu iedzīvotājus no smagas saslimšanas ar Covid-19 vīrusu. Taču daļai sabiedrības vakcinācijas sertifikāts nozīmē "brīvbiļeti" pakalpojumu saņemšanai un ceļošanas iespējām.

LPS priekšsēdis uzskata, ka arī turpmāk ir jācenšas nostiprināt sabiedrībā uzskats, ka vakcinācija pasargā gan katru individuāli, gan arī katra iedzīvotāja līdzcilvēkus no smagas saslimšanas vai nāves.

Tomēr Kaminskis uzsver, ka pašvaldības jau kopš pandēmijas sākuma bijušas ļoti atsaucīgas, gan atvēlot savas telpas vakcinācijas centru izveidei un organizējot to darbu, gan arī aicinot iedzīvotājus vakcinēties pret vīrusu. Pašvaldību komunikācijas speciālisti aktīvi un regulāri interesējoties par dažādiem informācijas materiāliem, ko varētu tālāk izplatīt iedzīvotāju informēšanai un izpratnes veicināšanai.

"Līdz šim LPS un pašvaldības ir sniegušas visu nepieciešamo informāciju valsts pārvaldei un arī turpmāk tas tiks darīts," sola Kaminskis.

Pašvaldību sociālie dienesti un citi pašvaldību darbinieki esot iesaistījušies gan personu uzrunāšanā, gan organizējot izbraukuma vakcinācijas loģistiku.

Kaminskis skaidro, ka sociālo dienestu darba apjoms gan saistībā ar pandēmiju, gan citiem pienākumiem ir būtiski palielinājies. "Varu izteikt pateicību šiem darbiniekiem par izturību un nenogurstošu darbu šo divu gadu laikā, turklāt, ņemot vērā, ka bieži vien ir jāspēj paveikt vairāku cilvēku darbus," saka Kaminskis.

Viņš uzskata, ka tagad, kad ir brīvi pieejamas vakcīnas un tiek prognozēta saslimstības pakāpeniska mazināšanās, vairāk būtu jādomā par to, kā atgriezties iepriekšējā ritmā, vienlaikus paturot prātā epidemiologu brīdinājumus, ka rudenī infekcijas izpaltības apmēri var atkal palielināties.

Tādēļ, domājot par atgriešanos pirmspandēmijas režīmā, vienlaikus esot jāgatavojas arī rudenim un ziemai, piemēram, jāturpina ventilācijas sistēmu uzlabošana izglītības iestādēs, gaisa kvalitātes mērītāju izvietošana un jāturpina sniegt un jāuzlabo atbalsts veselības aprūpei, skaidro Kaminskis.

Deputāts uzsver, ka pašvaldības ir tieši tās, kas vislabāk redz situāciju un spēj pieņemt pareizus lēmumus atkarībā no konkrētās epidemioloģiskās situācijas. Kā piemēru Kaminskis min lēmumu pieņemšanu par attālinātajām mācībām.

Pandēmija ir negatīvi ietekmējusi izglītības sistēmu un šajā procesā iesaistīto cilvēku emocionālo labsajūtu, atzīst LPS vadītājs. Tāpēc, gatavojoties rudenim un iespējamam nākamajam pandēmijas vilnim, ir jāturpina aktīvs darbs, jāveic visi mājasdarbi, lai mācības maksimāli notiktu klātienē.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu