Aptuveni 75% Krievijas karaspēka vienību ir izvietoti ap Ukrainu, ziņo ASV (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sergey Averin / RIA Novosti

Saskaņā ar jaunāko ASV izlūkdienestu informāciju, Krievija šobrīd ap Ukrainu sakoncentrējusi gandrīz 75% no tās konvencionālajiem spēkiem, vēsta medijs CNN.

"Krievijas karaspēku koncentrācija ap Ukrainu ir ļoti neparasta, un tas ir viens no iemesliem, kādēļ ASV uzskata, ka Krievija ir gatava uzbrukumam," sacīja ASV amatpersona, kas ir iepazinusies ar jaunākajiem izlūkdienestu datiem.

60 km attālumā no Ukrainas atrodas aptuveni 120 no kopumā aptuveni 160 Krievijas bataljonu taktiskajām grupām, norāda amatpersona. Lai gan šis skaitlis veido 75% no Krievijas galvenajām kaujas vienībām, tas ir mazāk nekā puse no kopējā Krievijas armijas karavīru skaita.

ASV amatpersonas ziņo, ka ap Ukrainu varētu būt izvietots 190 tūkstošus liels Krievijas karaspēks, ja pieskaita arī separātistu spēkus. 

Aptuveni 35 no 50 zināmajiem pretgaisa aizsardzības bataljoniem ir izvietoti pie Ukrainas. Turklāt ASV lēš, ka pie Ukrainas atrodas aptuveni 500 iznīcinātāju, kā arī 50 vidēji un smagi bumbvedēji.

Saskaņā ar izlūkdienestu novērtējumu, Krievijas spēki tagad ievērojami pārsniedz Ukrainas militāros spēkus.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien norādīja, ka Krievija, gatavojoties iebrukt Ukrainā, plāno lielāko karu Eiropā kopš 1945. gada. Tāpat Džonsons piebilda, ka gadījumā, ja Krievija iebruks Ukrainā, Lielbritānija un ASV noteiks Maskavai jaunas sankcijas, tostarp tādas, kas liegs Krievijas uzņēmumiem tirdzniecībā izmantot sterliņu mārciņas un amerikāņu dolārus. Viņš uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut, ka agresijas gadījumā Putins paliktu nesodīts.

ASV prezidents Džo Baidens sestdien sacīja, ka Maskava rīko dezinformācijas kampaņu, tostarp apsūdz Kijevu uzbrukuma plānošanā, lai radītu ieganstu Krievijas iebrukumam.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu