Visvairāk slideno ceļu posmu pirmdien ir Latvijas ziemeļu un austrumu rajonos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem, un visvairāk slideno šoseju posmu ir valsts ziemeļu un austrumu rajonos, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Vidzemes pusē ap plkst.6.30 pa valsts galvenajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti Siguldas šosejas posmā no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem.

Latgales pusē apgrūtināta braukšana ir pa Daugavpils šoseju posmā no Saulkalnes līdz Izvaldai, pa Daugavpils apvedceļu visā garumā, pa Rēzeknes šoseju no Špoģiem līdz Medumiem, kā arī pa autoceļu Jēkabpils-Terehova no Jēkabpils līdz Varakļāniem.

Savukārt uz rietumiem no Rīgas braukšana ir apgrūtināta Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Kaģiem un Ventspils šosejas posmos no Rīgas līdz Kūdrai un no Starzdes līdz Usmai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir vienīgi Bauskas, Krāslavas, Kuldīgas, Ludzas, Saldus un Ventspils apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 109 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa.

Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots laiks līdz pat 24 stundām.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu