Austrālija atver tūristiem pandēmijas dēļ slēgtās robežas (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālija, kur gandrīz divus gadus bija vieni no pasaulē stingrākajiem ceļošanas ierobežojumiem ar mērķi mazināt Covid-19 izplatību, pirmdien atvērusi savas robežas pret koronavīrusu vakcinētiem tūristiem.

Visiem ārvalstniekiem, kas ierodas Austrālijā, ir jābūt pabeigušiem vakcinācijas pret Covid-19 kursu, turklāt Rietumaustrālijas štats, kas aizņem trešdaļu salas teritorijas, robežu atvēršanu starptautiskiem tūristiem atlicis līdz 3.martam.

2020.gada martā Austrālija slēdza savas robežas, mēģinot apturēt inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, un kopš tā laika valstī ar retiem izņēmumiem varēja iebraukt tikai pilsoņi un rezidenti.

Aizliegums arī nozīmēja, ka cilvēki no Austrālijas bez izņēmuma nevarēja doties uz ārvalstīm.

Pirmdien valsts lielākajās starptautiskajās lidostās Sidnejā un Melburnā bija vērojamas emocionālas ainas, ģimenēm un draugiem apvienojoties pēc ilga pārtraukuma.

Kā pirmais Sidnejas lidostā ieradās Austrālijas nacionālās lidsabiedrības "Qantas" reiss no Losandželosas, kam sekoja lidmašīnas no Tokijas, Vankūveras un Singapūras.

Nacionālā lidsabiedrība prognozē, ka šonedēļ ar tās lidmašīnām Austrālijā ieradīsies vairāk nekā 14 000 pasažieru.

Sidnejas lidostā, ģērbies kreklā ar uzrakstu "Laipni lūgti atpakaļ", bija ieradies arī Austrālijas tirdzniecības, tūrisma un investīciju ministrs Dens Tehans, kurš pauda pārliecību, ka tūrisma sektora atkopšanās pēc pandēmijas būs spēcīga.

Valdība ir ieguldījusi 40 miljonus Austrālijas dolāru (25 miljoni eiro) reklāmas kampaņā, lai piesaistītu ārvalstu tūristus, tomēr pirmajās 24 stundās pēc robežu atvēršanas paredzēta tikai 56 starptautisko reisu ierašanās valstī, kas ir daudz mazāk nekā diennaktī ieradās pirms pandēmijas.

Austrālijas Tirdzniecības kameras aprēķini liecina, ka valsts uzņēmējiem robežu slēgšana izmaksāja 3,6 miljardus dolāru (2,3 miljardi eiro) mēnesī.

Valdības tūrisma aģentūras izpilddirektore Filipa Herisone prognozēja, ka tādā līmenī, kāds bija pirms pandēmijas, tūristu skaits Austrālijā atgriezīsies divu gadu laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu