Kamaniņu braucēja Ulla Zirne noslēdz profesionālās sportistes gaitas (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne
Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne Foto: Edijs Pālens/LETA

Divkārtējā ziemas olimpisko spēļu dalībniece kamaniņu braucēja Ulla Zirne nolēmusi beigt savu astoņpadsmit gadu ilgo sportistes karjeru un turpmāk realizēs savu potenciālu no līdzšinējās karjeras atšķirīgā jomā, informē viņas pārstāvis Deniss Ševeļovs.

Šāds lēmums pieņemts pārdomāti, apsverot virkni apstākļu. "Šādā līmenī sports paņem ļoti daudz resursu. Ne tikai fizisku, bet galvenokārt emocionālu un arī finansiālu. Ja fiziski, spītējot traumām, būtu spējīga turpināt, tad morāli apzinos, ka sports man vairs nedod to atgriezenisko enerģijas plūsmu un piepildījumu, kas ļautu strādāt ar pilnu atdevi arī turpmāk," paziņojumā norāda Zirne.

"Būt sportistam Latvijā diemžēl nedod drošības sajūtu, stabilitāti un garantiju, ka ieguldītais darbs un rezultāti nesīs arī paredzamus ienākumus, lai izdzīvotu un varētu plānot savu dzīvi uz priekšu. Šādi var dzīvot, kamēr esi pavisam jauns, kad nav jāmaksā rēķini un jādomā par nākotni. Taču šobrīd ir laiks meklēt jaunus izaicinājumus dzīvē," savu lēmumu skaidro kamaniņu braucēja.

Pašlaik viens no Ullas mērķiem ir aktīvāk realizēt savu potenciālu radošajā jomā. Līdz ar brīvāku ikdienas grafiku viņai būs vairāk iespēju ieguldīt lielākus resursus sen iecerētos projektos, kas tika aizsākti jau sportistes karjeras laikā.

Patlaban 26 gadus vecā Zirne karjeras laikā piedalījās 2014. gada Soču (18. vieta) un 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs (12. vieta individuāli, 6. vieta komandu stafetē).

Savukārt tiesības piedalīties 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguva trīs citas Latvijas kamaniņu braucējas - Elīza Tīruma (8. vieta), Kendija Aparjode (11.) un Elīna Ieva Vītola (18.).

Zirne savas pēdējās sacensības aizvadīja svētdien Siguldā, piedaloties Latvijas čempionātā, kur viņa izcīnīja bronzu.

Ar zelta godalgu kamaniņu braucējas karjerai punktu pielika Tīruma, kur par savu lēmumu atvadīties no profesionālā sporta jau bija paziņojusi iepriekš.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu