"airBaltic": Pieprasījums pēc reisiem no Ukrainas ir atgriezies iepriekšējā līmenī

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
"airBaltic" lidmašīna.
"airBaltic" lidmašīna. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Vēl pagājušajā nedēļā Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", atbildot pieprasījumam, organizēja papildus lidojumus gan no Kijevas, gan Odesas, taču šobrīd pieprasījums ir stabilizējies.

"Pasažieru pieprasījums pēc lidojumiem ir atgriezies iepriekšējo nedēļu līmenī," apliecina "airBaltic".

Atbilstoši uzņēmuma lidojumu grafikam, šonedēļ "airBaltic" plāno veikt 10 lidojumus no Kijevas uz Rīgu, divus lidojumus no Odesas uz Rīgu un divus lidojumus no Kijevas uz Viļņu.

Aviokompānijā uzsver, ka pasažieru un darbinieku drošība ir galvenā prioritāte, tāpēc "airBaltic" pirms katra lidojuma izvērtē pašreizējo situāciju un ievēro atbildīgo iestāžu izdotās rekomendācijas. Kompānija arī ir gatava pielāgot lidojumu grafiku pēc nepieciešamības.

Tāpat "airBaltic" apliecina, ka ir ciešā saziņā ar tā apdrošinātājiem, kas arī aktīvi seko līdzi situācijai. Pagaidām nekādas indikācijas no apdrošinātājiem nav saņemtas, ka varētu tikt pārtraukta apdrošināšana lidojumiem virs Ukrainas.

Vienlaikus nupat izskanējis, ka Vācijas nacionālā lidsabiedrība "Lufthansa" un Šveices nacionālā aviokompānija "Swiss Air" no pirmdienas pārtrauc reisus uz Kijevu, pieaugot bažām par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Atsaucoties uz drošības risku analīzes rezultātiem, uz nenoteiktu laiku visus reisus uz Ukrainu jau iepriekš atcēlusi arī Nīderlandes lidsabiedrība KLM. 

Savukārt divas lielākās zemo cenu aviokompānijas, kas lido uz Ukrainu, "Ryanair" un "Wizz Air" solījušas turpināt reisus.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Krievijas radīto nopietno drošības apdraudējumu pie Ukrainas robežām un ticamus situācijas saasināšanās draudus, Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos tuvākajā laikā izceļot no Ukrainas.

"Izceļošanai aicinām izmantot jebkuru no pieejamajiem drošajiem pārvietošanās veidiem – avioreisus vai sauszemes maršrutus, kas ved uz vai caur ES/NATO dalībvalstīm. Latvijas valstspiederīgos, kuri pamatotu iemeslu dēļ nevar izceļot no Ukrainas, aicinām reģistrēties Konsulārajā reģistrā vai pieteikties Latvijas vēstniecībā Kijevā un sekot līdzi aktuālajai informācijai," norādīja ministrijā.

Ārlietu ministrija arī aicina šobrīd neceļot uz Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu