Lavrovs šonedēļ tiksies ar Blinkenu un Ledriānu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien Ženēvā tiksies ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, tā pirmdien paziņojusi Maskava.

Savukārt piektdien Krievijas ārlietu ministram Parīzē plānota tikšanās ar Francijas ārlietu ministru Žanu Īvu Ledriānu, lai apspriestu iespējamo ASV un Krievijas prezidentu samitu, ko ierosinājusi Elizejas pils.

Francijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Lavrovs piekritis sagatavošanās konsultācijām par samitu, par ko principā vienošanās esot panākta svētdien Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Francijas prezidenta Emanuela Makrona telefonsarunā.

Lavrovs šodien Kremļa drošības padomes ārkārtas sēdē paziņoja, ka runājis ar Blinkenu par Krievijas pieprasītajām "drošības garantijām" un nākamā tikšanās plānota 24.februārī Ženēvā.

Lavrovs sacīja, ka Blinkens viņam piezvanījis pāris dienas pēc tam, kad Krievija atbildēja uz ASV ierosinājumiem drošības jomā, un sacījis, ka ir gatavs tikties un apspriest tos.

Maskava ir pieprasījusi no Rietumiem garantijas, ka Ukraina nekad netiks uzņemta NATO un tiks samazināta NATO klātbūtne Austrumeiropā. Rietumiem šīs prasības ir nepieņemamas.

Lavrovs pauda viedokli, ka Rietumi nav gatavi piekristi Krievijas galvenajiem ierosinājumiem, sevišķi tiem, kas attiecas uz NATO paplašināšanos, taču paziņoja, ka dialogam ar Rietumiem ir jāturpinās.

Tikmēr Ukrainas krīze turpina saasināties. Maskava šodien paziņoja, ka likvidējusi piecus ukraiņu "diversantus", kas iekļuvuši Krievijas teritorijā. Kijeva noliegusi šo Maskavas apgalvojumus kā viltus ziņas, kuru mērķis ir radīt iemeslu iebrukumam Ukrainā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu