Koronavīruss Latvijā: Vairākās slimnīcās sasniegta maksimālā gultu noslodze (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vairākās Latvijas slimnīcās Covid-19 nodaļās un piemērotajās Covid-19 gultās sasniegta maksimālā Covid-19 gultu noslodze, liecina Veselības ministrijas dati.

Nedēļas laikā par 2% palielinājies pārprofilēto Covid-19 gultu skaits no 1203 uz 1230. Covid-19 pacienti papildus tiek ārstēti citu profilu nodaļās, kā arī specializētajās slimnīcās.

Kopumā pašlaik Covid-19 gultu skaitu noslodze ir 78%, bet Covid-19 intensīvās terapijas noslodze - 69%.

Tomēr vairākās slimnīcās, piemēram, slimnīcā "Ģintermuiža", Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā (PSKUS) un Jelgavas slimnīcā, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā Covid-19 gultu noslodze pārsniedz 100%.

"Ģintermuižā" gultu noslodze ir 107%, savukārt PSKUS - 101%, bet Jelgavas slimnīcā un Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā aizņemtas visas Covid-19 gultas.

Tāpat vairāk nekā 90% Covid-19 gultu noslodze ir Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas Talsu filiālē, ka arī Ludzas medicīnas centrā un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Tāpat PKUS un Jelgavas slimnīcā ir pārsniegta Covid-19 intensīvās terapijas gultu noslodze, sasniedzot 107% un 100%.

Pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 tiek stacionēti gan Covid-19 nodaļās, kā arī terapijas, ķirurģijas, ilglaicīgās aprūpes, pediatrijas, psihiatrijas un citos profilos. Visbiežāk pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 atrodas terapijas un ķirurģijas profila nodaļās.

Lielākā Covid-19 gultu noslodze pēc reģioniem ir Zemgales plānošanas reģionā un Rīgas plānošanas reģionā, kur gultu noslodze sasniegusi attiecīgi 89% un 86%.

Vidzemes plānošanas reģionā gultu noslodze it 73%, Latgales plānošanas reģionā - 70%. Savukārt zemākā Covid-19 gultu noslodze ir Kurzemes plānošanas reģionā - 54%.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu