Lielbritānija nosaka sankcijas KHL vadītājam un Krievijas ietekmīgākajai hokeja ģimenei (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Genādijs Timčenko (no labās)
Genādijs Timčenko (no labās) Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija lēmusi noteikt sankcijas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadītājam Genādijam Timčenko un Krievijas hokeja ietekmīgākās ģimenes pārstāvjiem Borisam Rotenbergam un Igoram Rotenbergam, vēsta BBC. 

Otrdien par šo lēmumu paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Sankcijas noteiktas arī bankām "Rossija", "Promsvjazjbank", kā arī trīs bankām, kuru galvenie biroji atrodas okupētajā Krimā - "Genbank", "Industriaļnij sberegateļnij bank" un "Černomorskij bank rekonstrukcii i razvitija".

"Visi līdzekļi, kas viņiem atrodas Lielbritānijā, tiks iesaldēti, šīm personām tiks aizliegts šeit iebraukt, un mēs aizliegsim visām Lielbritānijas privātpersonām un uzņēmumiem kārtot jebkādus darījumus ar viņiem," paziņoja Džonsons.

Viņš uzsvēra, ka šī ir tikai pirmā sankciju daļa un sagatavotas vēl citas sankcijas.

Par sankcijām Džonsons paziņoja pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins nolēma atzīt Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalos pasludinātās tā dēvētās tautas republikas.

Timčenko ir KHL direktoru padomes priekšsēdētājs. Viņš ir arī ambiciozā Sanktpēterburgas SKA kluba prezidents. 

Borisa Rotenberga dēls Romāns Rotenbergs ir SKA galvenais treneris, kluba vadītājs, viceprezidents un ģenerālmenedžeris. Viņš ir arī Krievijas hokeja federācijas (FHR) pirmais viceprezidents. 

Boriss Rotenbergs ir Krievijas premjerlīgas futbola kluba "Soči" prezidents. 

Tikmēr Somijas vienības Helsinku "Jokerit" fanu klubs pieprasījis kluba vadībai nekavējoties atsaukt dalību KHL čempionātā. 

"Mēs pieprasām "Jokerit" nekavējoties izstāties no KHL," teikts paziņojumā. Somijas klubs KHL čempionātā spēlē kopš 2014./2015. gada sezonas. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu