Kariņš: Laika gaitā redzēsim, vai sankcijas pret Krieviju apturēs Putina plānus (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Tikai laika gaitā redzēsim, vai papildu rietumvalstu sankciju ieviešana pret Krieviju apturēs prezidenta Vladimira Putina plānus, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš skaidroja, ka ar jau ieviestajām sankcijām, piemēram, Vācijas lēmumu tālāk nesertificēt dabasgāzes vadu "Nord Stream 2", Putinam tiek raidīts skaidrs signāls no demokrātiskās pasaules daļas, kas arī zināmā mērā ekonomiski palīdz uzturēt viņa režīmu un Krievijas militāro aparātu. Tomēr šīs ir tikai pirmās no sankcijām - tālākas konflikta eskalācijas gadījumā tiks ieviestas vēl.

Vienlaikus Kariņš arī atzīmēja, ka, viņa ieskatā, Krievija būtu jānošķir no tās valsts vadītāja.

"Krievija ir burvīga valsts. Putins ir šī brīža vadītājs, Putins, acīmredzot, ir tas cilvēks, kas pieņem visus lēmumus par agresiju, par aneksijām utt.

Ja mēs runājam par agresiju, par apdraudējumu pasaules drošībai, ir jārunā konkrēti par Putinu," sacīja premjers.

Kariņš atzīmēja, ka arī Latvijas iedzīvotāji ilgstoši dzīvojuši spriedzes apstākļos, jo daudz vaicāti tādi jautājumi - vai NATO un Eiropas Savienība (ES) krīzes laikā spēs saglabāt vienotību un vai Latvijā ir droši. Premjers apliecināja, ka ES ar saviem NATO partneriem pašlaik turas cieši kopā, koordinējot sankcijas, kā arī no drošības aspekta atbalstot viens otru.

Atbildot uz jautājumu par individuālām, Latvijas nacionāla līmeņa sankcijām ,Ministru prezidents skaidroja, ka sankcijas ir visefektīvākās tad, kad tās ir starptautiskas, tādējādi netieši norādot, ka Latvija individuālas sankcijas varētu negatavot.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās". Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu