Kuģa ugunsgrēkā Volkswagen varētu būt zaudējis mašīnas 137 miljonu eiro vērtībā (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsgrēks uz kuģa Felicity Ace
Ugunsgrēks uz kuģa Felicity Ace Foto: Reuters/Scanpix. TVNET kolāža

Pagājušajā nedēļā netālu no Azoru salām Atlantijas okeānā aizdegās kravas kuģis Felicity Ace ar aptuveni četriem tūkstošiem automašīnu. Pēc jaunākajiem aprēķiniem tas Eiropas lielākajam autoražotājam varētu izmaksāt vismaz 155 miljonus dolāru, liecina riska modelēšanas kompānijas aplēses.

Russell Group pirmdien paziņoja, ka no aptuveni 386 miljonus eiro vērtās kravas aptuveni 354 miljonus veido dažādu zīmolu automašīnas. Visplašāk uz kuģa ir pārstāvēta VW grupa ar tādiem ražotājiem kā Volkswagen, Porsche, Audi, Bentley un Lamborghini.

VW vēl pirmdien situāciju aģentūrai Bloomberg nekomentēja, lai gan jau pirmdien bija paredzēts, ka pie degošā kuģa ieradīsies divi lieli velkoņi ar ugunsdzēsības aprīkojumu, lai sāktu izsmidzināt ūdeni un kuģi atdzesētu. Naftas produktu noplūde no kuģa nav konstatēta, un kuģis nav zaudējis peldspēju.

Ugunsgrēks uz kravas kuģa Felicity Ace
Ugunsgrēks uz kravas kuģa Felicity Ace Foto: Reuters/ScanPix

Russell Group modelē uz kuģa esošo transportlīdzekļu kopējo vērtību, tāpēc izmaksu prognozēs tiek pieņemts, ka visi transportlīdzekļi ir pazaudēti. Uzņēmums lēš, ka, atskaitot Volkswagen grupas izstrādājumus, citi automašīnu ražotāji varētu būt zaudējuši transportlīdzekļus aptuveni 217 miljonu eiro vērtībā.

Bloomberg vēl vēsta, ka uz kuģa neatrodas BMW AG automašīnas, kamēr Mercedes-Benz AG pārstāvis nespēja komentēt, vai uz Felicity Ace ir kāds no tā izstrādājumiem.

Felicity Ace ir 200 metrus garš kravas kuģis, kas 16.februārī izbrauca no Emdenes ostas Vācijā un bija ceļā uz Deivisvilu Rodailendā.

Ugunsgrēks uz kravas kuģa Felicity Ace
Ugunsgrēks uz kravas kuģa Felicity Ace Foto: Reuters/ScanPix
Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu