Donbasa "republiku" vadītāji lūguši Krievijas "palīdzību" Ukrainas "agresijas atvairīšanai", ziņo Kremlis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Luhanska, Ukraina.
Luhanska, Ukraina. Foto: SCANPIX

Kremļa administrācija trešdien paziņoja, ka Donbasa "tautas republiku" vadītāji ir lūguši Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "palīdzību", lai ''atvairītu agresiju'' no Ukrainas armijas puses.

"Tika saņemtas vēstules Krievijas Federācijas prezidentam Vladimiram Putinam no Luganskas Tautas republikas vadītāja Leonīda Pasečņika un Doņeckas Tautas republikas vadītāja Denisa Pušiļina," pazinoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Abu republiku vadītāji (..) lūdz Krievijas prezidentu sniegt palīdzību Ukrainas bruņoto spēku un formējumu agresijas atvairīšanā," sacīja Putina preses sekretārs.

Jau ziņots, ka Ukrainas parlaments trešdien nobalsojis par ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu valstī uz 30 dienām no 24.februāra pusnakts.

Ārkārtējais stāvoklis ļauj reģionālajām administrācijām īstenot pastiprinātus drošības pasākumus.

Situācija Ukrainā ir saasinājusies pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmdienas lēmuma atzīt tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību.

Otrdien Krievijas Federācijas padome, pamatojoties uz Putina lūgumu, pilnvaroja viņu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu