Ukraina ir jāaizstāv, sniedzot tai visplašākā spektra palīdzību, tā Mūrniece (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Ukraina ir jāaizstāv, sniedzot tai visplašākā spektra palīdzību, kas paredz gan ieroču piegādes, gan citus pasākumus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai.

Mūrniece uzsver, ka nepieciešams ieviest nākamās, daudz skarbākas sankcijas pret Krieviju.

"24.februāra rīts ir noteikti uzausis kā rīts, kurā ir sācies karš, un arī kā jauns laikmets Eiropas kontinentā, kurā Ukraina aizstāv suverēnas valsts tiesības noteikt pašas izvēlēto attīstības ceļu, aizstāv savu brīvību un neatkarību," akcentē Saeimas priekšsēdētāja.

Krievijas agresija pret Ukrainu sākta tāpēc, ka Ukrainas tauta ir izvēlējusies par labu demokrātijai un ceļam uz NATO, vērsa uzmanību Mūrniece.

Politiķe uzsvēra, ka jāsāk valstu konsultācijas NATO līmenī atbilstoši alianses līguma 4.pantam.

NATO līguma 4.pants nosaka, ka dalībvalstis kopīgi apspriedīsies jebkurā brīdī, kad vien, pēc jebkuras no dalībvalsts uzskatiem, būs apdraudēta jebkuras dalībvalsts teritoriālā integritāte, politiskā neatkarība vai drošība.

Gan Mūrniece, gan Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA) aģentūru LETA informēja, ka šodien plkst.10.30 paredzēta Saeimas Ārlietu komisijas sēde, kurā plānots atbalstīt paziņojumu par nosodījumu Krievijas agresijai. Pēc tam plānota arī Saeimas ārkārtas sēde, kurā šo paziņojumu pieņemtu parlaments.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā Krievija sāka militāru uzbrukumu Ukrainai.

Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls '"Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem. CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu