Kučinskis: Pasliktinoties drošības situācijai Austrumeiropā, Latvijai jābūt paaugstinātā gatavībā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. Foto: Valsts kanceleja

Latvijai ir jābūt paaugstinātā gatavībā, ja būs nepieciešama rīcība, pasliktinoties drošības situācijai Austrumeiropā, ceturtdien LTV "Rīta panorāma" uzsvēra Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Politiķis atzīmēja, ka karš notiek arī informatīvajā telpā. Viņa skatījumā, valsts nav laikus tikusi galā ar Kremļa propagandu trijos televīzijas kanālos - Krievijas kanālu "Rossija" un "Rossija 24", kā arī "TV Centr International". Tādēļ šorīt nekavējoties ir pieņemts lēmums aizliegt šo kanālu retranslāciju. "Tas, ko izplata šie televīzijas kanāli, ir meli. Kāda vēl aizsardzība pret Ukrainu, ja sūti karaspēku citā valstī? Tas ir prātam neaptverami," sacīja Kučinkis.

Runājot par to, kā situācija attīstīsies tālāk, Kučinskis prognozē, ka Krievija nav objektīvi novērtējusi Ukrainas patriotismu un iedzīvotāju cīņas sparu, tajā skaitā partizānu karu, tādēļ tas nebūs divu dienu jautājums un Ukrainu nenoslaucīs no zemes.

Kučinskis uzsvēra, ka Latvijas labākais lēmums bija iestāties Eiropas Savienībā un NATO.

Atšķirībā no Ukrainas Latvija ir aizsargāta, jo karš pret Latviju būtu karš arī pret NATO.

Kučinskis atzina, ka jau vakar bijis diezgan skaidrs, taču cilvēciski nav gribējies ticēt, ka Krievija izvērsīs kara darbību pa visu Ukrainu, lai arī tas izskatījies nenovēršami.

Jau vēstīts, ka Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu