Latvijas uzņēmumiem palīdzēs pārorientēties no Krievijas un Baltkrievijas uz citiem tirgiem (2)

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) jau ir uzsākusi darbu, lai palīdzētu Latvijas uzņēmumiem, kuri potenciāli cietīs no Krievijai un Baltkrievijai noteiktajām sankcijām, portālam TVNET norādīja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Viņš uzsvēra, ka atbalsts šiem uzņēmumējiem šobrīd ir LIAA prioritāte.

"Ņemot vērā, ka sankciju apjoms un to faktiskā ietekme vēl nav precīzi zināma gatavojamies dažādiem scenārijiem, pauda Rožkalns.

LIAA ir izveidota darba grupa, kura strādās vairākos virzienos. Kopā ar citām valsts institūcijām plānots izveidot vienas pieturas punktu, lai koordinētu nepieciešamās aktivitātes.

Vienlaikus uzņēmēji ir aicināti informēt par aktuālajām vai plānotajām problēmsituācijām saistībā ar konflikta eskalāciju Ukrainā un plānotajām sankcijām.

"Šobrīd sadarbībā ar Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas eksportētāju asociāciju "Red Jackets" apzinām to, kāds atbalsts nepieciešams Latvijas uzņēmējiem, lai pārorientētos no Krievijas un Baltkrievijas uz citu valstu tirgiem," informēja Rožkalns. Anketu par aktuālajiem jautājumiem uzņēmēji var aizpildīt LIAA mājas lapā. Tāpat uzņēmēji var zvanīt pa tālruni +371 67039499 vai rakstīt jautajumi@liaa.gov.lv.

"Viens no aktuālākajiem jautājumiem ir resursu pieejamība tiem uzņēmumiem, kuri līdz šim iegādājās izejvielas no Krievijas vai Baltkrievijas, tādēļ esam uzdevuši LIAA ārvalstu pārstāvniecību vadītājiem apzināt potenciālās alternatīvas dažādām preču grupām," atzīmēja LIAA direktors.

Viņš arī atklāja, ka aģentūra paralēli strādā pie piedāvājumu sagatavošanas Krievijas un Baltkrievijas uzņēmumiem, kuri nav sankciju sarakstā un vēlēsies pārcelt savu darbību uz kādu no ES valstīm. "Atbalsts tiks nodrošināts arī Ukrainas uzņēmējiem, kuri vēlēsies pārcelt savu darbību ārpus konflikta zonas," apliecināja Rožkalns.

Šobrīd LIAA pārstāvniecība Ukrainā kopā ar Latvijas vēstniecību tiek evakuēta uz Ļvovu, bet lēmums par Krievijas pārstāvniecības turpmāko darbību tiks pieņemts tuvākajā laikā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu