Krievijas karaspēks no Krimas uzbrūk divos virzienos - uz Melitopoli un Hersonu (5)

TVNET/LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas karaspēks no anektētās Krimas šobrīd Ukrainā izvērsis uzbrukumus divos virzienos valsts dienvidos - uz Melitopoli un Hersonu, preses brīfinga gaitā ceturtdien pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska administrācijas ārštata padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Krievijas karaspēks šobrīd atbilstoši provizoriskajiem datiem šķērsojis zemes šaurumu ar Krimas pussalu un izvērš uzbrukumu, bet lēnām, divos virzienos - uz Melitopoli un Hersonu. Viņi šobrīd ir sastājušies pārvietošanās kolonnās un gatavojas kustībai," sacīja prezidenta padomnieks.

Šajās teritorijās ir Ukrainas spēki, un tie pretosies, viņš uzsvēra.

"Viņi ieņem aizsardzības pozīcijas. Detaļas, kur viņi atrodas, es neizpaudīšu, protams. Tur nebūs viegli, bet mēs viņus nepametīsim," norādīja Arestovičs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka tiek sākts Krievijas uzbrukums Ukrainai.

Krievija Ukrainā veikusi triecienus militārās infrastruktūras objektiem un lidlaukiem, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs, situāciju raksturojot kā kontrolējamu.

Ziņas par Krievijas desanta izsēdināšanu Odesā neatbilst patiesībai.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš apliecināja, ka pret Ukrainu izvērsts "vispārējs uzbrukums".

Notiek "Krievijas militāra uzbrukuma operācija, lai iznīcinātu Ukrainas valsti", teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Mūsu aizstāvji ir gatavi atvairīt valsti agresoru un darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai aizsargātu Ukrainas zemi," teikts paziņojumā, mudinot Rietumus nekavējoties noteikt jaunas sankcijas Krievijai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu