Turcija pieprasa Krievijai izbeigt "netaisnīgo un nelikumīgo" karu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pret Ukrainu uzsāktais Krievijas karš ir nepieņemams, ceturtdien paziņoja Turcija, aicinot Maskavu nekavējoties apturēt "netaisnīgo un nelikumīgo" iebrukumu.

"Mēs uzskatām, ka šī militārā operācija ir nepieņemama un to noraidām", teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā. "Mēs aicinām Krievijas Federāciju izbeigt šo netaisnīgo un nelikumīgo rīcību iespējami drīz."

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Ankarā prezidēja drošības samitā pēc tam kad Krievija bija paziņojusi par kara sākšanu pret Ukrainu.

Samitā secināts, ka Krievijas uzbrukums ir "starptautisko tiesību pārkāpums" un "nepieņemams", teikts prezidenta biroja paziņojumā.

Tajā arī spriests par pasākumiem, kas var tikt veikti ar Krieviju un starptautiskajās platformās, lai "izbeigtu šo uzbrukumu, kas apdraud reģionālo un globālo drošību".

Turcija "turpinās atbalstīt Ukrainas politisko vienotību, suverenitāti un teritoriālo integritāti", teikts paziņojumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka tiek sākts Krievijas uzbrukums Ukrainai.

Krievija Ukrainā veikusi triecienus militārās infrastruktūras objektiem un lidlaukiem, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs, situāciju raksturojot kā kontrolējamu.

Krievijas karaspēks no anektētās Krimas šobrīd Ukrainā izvērsis uzbrukumus divos virzienos valsts dienvidos - uz Melitopoli un Hersonu, preses brīfinga gaitā pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska administrācijas ārštata padomnieks Oleksijs Arestovičs.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš apliecināja, ka pret Ukrainu izvērsts "vispārējs uzbrukums".

Notiek "Krievijas militāra uzbrukuma operācija, lai iznīcinātu Ukrainas valsti", teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Mūsu aizstāvji ir gatavi atvairīt valsti agresoru un darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai aizsargātu Ukrainas zemi," teikts paziņojumā, mudinot Rietumus nekavējoties noteikt jaunas sankcijas Krievijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu