Melbārde: Brīvajai pasaulei ir stingri un apņēmīgi jāstāv Ukrainas pusē (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Brīvajai pasaulei ir stingri un apņēmīgi jāstāv Ukrainas pusē, un šobrīd nav pieļaujamas nekādas vājuma un šķelšanās izpausmes, komentējot Krievijas agresiju Ukrainā, sacīja Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde.

Viņa pilnībā pievienojas EP vadībai, kas šodien nākusi klajā ar visstingrāko nosodījumu Krievijas uzbrukumam Ukrainā.

Melbārde uzskata - notikumi rāda, ka līdzšinējās Eiropas Savienības (ES) un ASV sankcijas Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nav apturējušas. Tādējādi jau šodien ES ir jāpieņem daudz stingrākas sankcijas, tostarp pret Krievijas bankām, bloķējot to piekļuvi Eiropas finanšu tirgiem, iesaldējot Krievijas aktīvus Eiropas bankās, aizliedzot Krievijai piekļuvi ES tirgum un tehnoloģijām.

"Sankcijām jābūt vēl mērķētākām un sāpīgām tieši Krievijas elitei," uzskata Melbārde.

ES politiskajai vadībai ir jāturpina koordinēt savu darbību ar saviem partneriem ASV, NATO un G7 formātā. Vienlaikus EP deputāte uzskata, ka ES ir jāsniedz vēl lielāka finanšu palīdzība Ukrainas valdībai.

"Ceru, ka visas Rietumu galvaspilsētas beidzot ir pamodušās un aptvērušas, kas ir Putins un viņa režīms un ka vienkāršas diplomātiskas pārrunas nav efektīvs līdzeklis cīņā pret šo agresoru. Rietumu demokrātijām šobrīd ir jābūt vienotām un ar kopīgu rīcību Putins ir jāaptur," uzsver Melbārde.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu