Asociācija: naftas cenas pieaugušas par 5%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saistībā ar notikumiem Ukrainā pēdējās diennakts laikā naftas cenas pieaugušas par 5%, un tā ietekmē arī degvielas cenas Latvijā turpinās pieaugt, norādīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) izpilddirektore Ieva Ligere.

Viņa skaidroja, ka šobrīd Eiropas Savienības sankciju paketē nav importa ierobežojumu ne naftai, ne gāzei, attiecīgi šobrīd nav arī ietekmes uz šo resursu pieejamību.

Tomēr naftas cenas un secīgi arī degvielas cenas kāpj kopš pērnā gada novembra, un arī pēdējās diennakts laikā naftas cenas pieaugums ir par 5%. Vienlaikus dolāra kurss vājinās. Tas atstāj arī ietekmi uz degvielas cenām, un tās turpina pieaugt.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā ceturtdienas rītā Krievijas bruņotie spēki veica raķešu triecienus un iebruka kaimiņvalstī vairākos virzienos, arī no 2014.gadā okupētās Krimas. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izsludinājis valstī karastāvokli un paziņojis, ka Ukraina sarauj diplomātiskās attiecības ar Krieviju.

Ukrainas armija iesaistījusies karadarbībā pret Krievijas bruņotajiem spēkiem, sadursmēs un Krievijas triecienos zaudējot vairākus desmitus karavīru. Ukraina paziņojusi arī par vairākiem notriektiem Krievijas lidaparātiem, ko Krievija gan noliedz.

Eiropas Savienība (ES), ASV, Lielbritānija un citas valstis iebrukuma gadījumā Ukrainā draudējušas noteikt Krievijai ļoti nopietnas sankcijas, kuras drīzumā sola īstenot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu