Video ⟩ Laukumā pie Kongresu nama notiek koncerts "Ukrainas brīvībai"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Laukumā pie Kongresu nama notiek koncerts "Ukrainas brīvībai"
Laukumā pie Kongresu nama notiek koncerts "Ukrainas brīvībai" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 25. februārī, no plkst. 18.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama Latvijas mūziķi uzsākuši īpašu koncertu Ukrainas atbalstam, vienojoties koncertā "Ukrainas brīvībai". Ievadvārdus pirms koncerta teica idejas autors - mūziķis un dziedātājs Ralfs Eilands. 

Pasākums ir spontāns un brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai, kas šobrīd piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Mūzika un deja ir nozares instrumenti, ar kuriem "trāpīt sirdīs", paust atbalstu un reizē izteikt protestu pret agresiju un imperiālismu, kas tiek realizēts Eiropā.

Koncertā uzstājas tādi mākslinieki kā Ralfs Eilands, Aija Andrejeva, Edavārdi, Tautumeitas, ansis, Jānis Aišpurs, "The Bad Tones", Kārlis Būmeisters, Mārtiņš Balodis, Ingus Ulmanis, Igo, Miks Galvanovskis, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, "Dzelzs vilks", "Laime pilnīga", Ainars Virga, Elza Rozentāle, DJ Monsta, Ieva Akuratere, Kalnejas, "The Coco’nuts" u.c. Ralfs Eilands kopā ar "Tautumeitām" gatavojas izpildīt Ukrainas grupas "DakhaBrakha" skaņdarbu "Baby".

Foto: Laukumā pie Kongresu nama notiek koncerts "Ukrainas brīvībai".

Koncerts notiek pateicoties mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvai un Rīgas domes un Latvijas Nacionālā kultūras centra sadarbībai.

Koncerts skatāms arī tiešraidē vairākos TV kanālos.

Šodien Ralfs Eilands viesojās TVNET studijā raidījumā "Nedēļas fokusā".

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu