Vai Formula 1 atcels posmu Sočos?

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Formula 1 komandas Haas krievu pilots Ņikita Mazepins Soču trasē
Formula 1 komandas Haas krievu pilots Ņikita Mazepins Soču trasē Foto: Reuters/ScanPix

Laikā, kad Eiropā notiek karš, tīmeklī klīst runas par iespējamu Krievijas Grand Prix atcelšanu. Tā būtu Formula 1 funkcionāru atbilde Krievijas iebrukumam Ukrainā.

Sacensībām Formula 1 kalendārā bija paredzēts 25. septembrī, taču biļetes uz Soču Grand Prix pie Melnās jūras Formula 1 mājaslapā vairs nav iespējams rezervēt. Vēl vairāk:

Formula 1 un Starptautiskā automobiļu federācija FIA jau ir svītrojusi Krievijas karogu no sava kalendāra,

vēsta vācu AutoBild.

Oficiāli sacensības vēl nav atceltas, taču šādu iespēju nevar izslēgt, jo karaliskā autosporta čempionāta tiesības pieder ASV uzņēmumam Liberty Media. Tāpēc pašlaik šāds scenārijs tiek uzskatīts par iespējamu.

Tāpat klīst baumas, ka jau ir atrasta alternatīva sacīkšu trase. Pēc neapstiprinātas informācijas tā varētu būt Stambulas sacīkšu trase Turcijā.

Kādu ietekmi Krievijas un Ukrainas karš atstās uz Mika Šūmahera pārstāvēto Haas komandu, pagaidām nav paredzams. ASV komandas lielākais sponsors ir Krievijas minerālmēslu ražotājs Uralkali/Uralchem.

Tā vadītājs ir Dmitrijs Mazepins, kurš  savam dēlam Ņikitam faktiski nopirka vietu amerikāņu komandā un lika auto nokrāsot Krievijas karoga krāsās.

AutoBild arīdzan piebilst: ja agresijas rezultātā Krievija tiktu izslēgta no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, tas varētu arī apturēt vai vismaz apgrūtināt maksājumus Haas komandai.

"Mēs neiesaistāmies politikā, jo šī tēma mums tik un tā ir pārāk tālu. Ja parādīsies kaut kas, kas skars mūs, mēs ar to tiksim galā. Bet šobrīd tā nav problēma: mēs esam šeit, lai nodarbotos ar sportu," pirms divām nedēļām sacīja Haas komandas boss Ginters Šteiners.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu