Aizsardzības izdevumiem ES dalībvalstu budžetā jāspēlē lielākā loma, uzsver Pabriks (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsardzības izdevumiem Eiropas Savienības dalībvalstu budžetā jāspēlē lielākā loma, norāda Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pabriks ceturtdien Polijā tikās ar Polijas aizsardzības ministru Marjušu Blaščaku, lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju kontekstā ar Krievijas militārajām aktivitātēm Ukrainā, kā arī Latvijas un Polijas atbalstu Ukrainai tās drošības stiprināšanā, informēja Latvijas Aizsardzības ministrija.

Abu valstu aizsardzības ministri stingri nosodīja Krievijas uzsākto liela mēroga uzbrukumu pret Ukrainu ar mērķi daļēji vai pilnībā pārņemt Ukrainas teritoriju, iznīcināt tās suverenitāti un izveidot Krievijai lojālu pārvaldi okupētajās teritorijās.

Tāpat Pabriks un Blaščaks bija vienisprātis, ka

Latvija un Polija ir gatavas sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai, lai stiprinātu tās aizsardzības spējas.

Latvijas un Polijas aizsardzības ministri arī saskaņoja ieteikumus savu valstu ministru prezidentiem, vienojoties aicināt valdību vadītājus piemērot Krievijai pēc iespējas spēcīgākas sankcijas un aicināt Eiropas Savienību izņemt no valstu budžeta deficīta aizsardzībai paredzēto budžeta daļu, tādējādi nesamazinot aizsardzības budžetu un ļaujot attīstīt valsts aizsardzībai nepieciešamās kaujas spējas.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība ceturtdien apstiprināja iespējamo ukraiņu bēgļu uzņemšanas plānu, žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā kaimiņvalstī no dažādām pusēm ceturtdienas rītā iebrucis Krievijas karaspēks.

Ukrainas armija iesaistījusies smagās aizstāvēšanās kaujās ar agresoriem.

ES, ASV, Lielbritānija un citas valstis, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, draud Maskavai ar ļoti nopietnām sankcijas, kuras sola ieviest visdrīzākajā laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu