ASV uz Baltiju nosūtījusi modernos iznīcinātājus (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: DMITRY LOVETSKY/AP

Drošības stiprināšanai arī Francija, iespējams, varētu sūtīt karavīrus uz Latviju, savukārt ASV uz Igaunijas un Lietuvas bāzēm nosūtījusi jaunākās paaudzes iznīcinātājus "F-35", apliecināja Latvijas Aizsardzības ministrijā.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) ceturtdienas vakarā Latvijas Televīzijai norādīja, ka viņam par karavīru iespējamo sūtīšanu bijusi saruna ar Francijas aizsardzības ministru.

Jau ziņots, ka pirmo reizi alianses vēsturē NATO aktivizē Austrumeiropas aizsardzības plānus, bet piektdien NATO plāno organizēt virtuālu samitu, kurā alianses līderi apspriedīs Krievijas iebrukumu Ukrainā, ceturtdien paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Vēl pirms NATO lēmuma ASV, Kanāda un Itālija bija pieņēmušas nosūtīt papildus spēkus uz Latviju. Aizvadītajā naktī Latvijā jau ieradušies pirmie no 300 paredzētajiem ASV karavīriem un līdz dienas beigām noslēgsies visas vienības ierašanās.

ASV karavīri tiek izvietoti Ādažu bāzē papildus tiem sabiedroto spēkiem, kas ieradušies līdz 23.martam Latvijas teritorijā paredzētajās ASV Bruņoto spēku pavēlniecības Eiropā vadītajās starptautiskās militārās mācībās "Saber Strike 22".

Ādažu bāzē jau kopš 2017.gada uzturas Kanādas vadītā NATO daudznacionālā kaujas grupa. Tā apvieno vairāk nekā 1500 karavīru no 10 valstīm - Kanādas, Albānijas, Čehijas, Islandes, Itālijas, Melnkalnes, Polijas, Slovēnijas, Spānijas un Slovākijas.

Uz Latviju Kanāda nosūtīs artilērijas vienību ar 100 karavīriem, kas pievienosies 540 citiem Kanādas karavīriem, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu