"Saskaņa" sasaista okupācijas pieminekļa apliešanu ar krāsu ar vēršanos pret Latvijas krieviem (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tā sauktais Uzvaras piemineklis.
Tā sauktais Uzvaras piemineklis. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Politiskā partija "Saskaņa" Rīgā, Pārdaugavā esošā okupantu pieminekļa apliešanu ar krāsām Ukrainas karoga krāsās sasaista ar vēršanos pret Latvijas krieviem.

Rīgas domes deputātu frakcija "Saskaņa" un Rīgas nodaļas valde šodien izplatīja paziņojumu, ka incidents ar pieminekli Pārdaugavā ir "visbīstamākā provokācija".

"Pašreizējos apstākļos nodrošināt kārtību un novērst turpmākas provokācijas un eskalāciju ir galvaspilsētas un valsts varas, nevis ierindas pilsoņu uzdevums," norāda "Saskaņa".

"Saskaņa" atsaucas uz eksprezidenta Valda Zatlera teikto, ka laikā, kad Krievija uzbruka Ukrainai, esot ārkārtīgi svarīgi nepieļaut savstarpēju agresiju Latvijas sabiedrībā un nepieļaut, ka dusmas pret Kremli tiek vērstas pret vietējiem krieviem.

Partijas pārstāvji aicina valsts varas iestādes skaidri pateikt, ka atbildīgie par notiekošo Ukrainā neatrodas Latvijā.

Arī Rīgas domes Latvijas Krievu savienības (LKS) frakcijas pārstāvis Miroslavs Mitrofanovs "Facebook" tiešsaistē uzsvēra, ka notikušais ir huligānisms. Viņaprāt, tas ir barbarisms, kas demonstrē "absolūtu stulbumu un neizglītotību".

"Šobrīd ir ļoti grūts laiks, notiek karadarbība. Mūsu pozīcija ir maksimāli saglabāt mieru, atturēties no asām rīcībām un paziņojumiem un turpināt pieprasīt mieru," teica Mitrofanovs.

Viņa ieskatā šādas akcijas mieru nepietuvina, bet attālina.

Rīgā, Pārdaugavā esošais piemineklis aizvadītajā naktī ir apliets ar Ukrainas karoga krāsām.

Dzeltena un zila krāsa uzlieta uz pieminekļa pakājē esošajiem gadskaitļiem, daļēji aplejot arī pie pieminekļa noliktos ziedus, bet citviet uz pieminekļa apmales ar līdzīgām krāsām uzkrāsots uzraksts "Slava Ukrainai!".

Kā vēstīts, Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievija sāks "militāru operāciju" Ukrainā, un īsi pēc tam tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Pret Uzvaras parkā esošo pieminekli arī agrāk vērstas huligāniskas un pat noziedzīgas darbības, kas motivētas ar politiskiem uzskatiem. 1997.gadā "Pērkonkrusta" dalībnieki pat mēģināja pieminekli uzspridzināt un šo darbību laikā gāja bojā divi no spridzinātājiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu