"Tokyo city" pasludināta maksātnespēja (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Tokyo City"
Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Tokyo City" Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludinājusi SIA "Tokyo city" par maksātnespējīgu.

Tiesa pasludinājusi "Tokyo city" par maksātnespēju ceturtdien, 24.februārī. Par kompānijas maksātnespējas procesa administratori iecelta Kristīne Mergina.

Vienlaikus kreditoru pieteikšanās termiņš noteikts līdz 2022.gada 25.martam.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem (VID), 2022.gada 23.februārī "Tokyo city" bija nodokļu parāds 11,579 miljonu eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka 2021.gada 6.septembrī darbu apturēja visi "Tokyo city" restorāni un piegādes dienests saistībā ar VID īstenotajām darbībām.

"Tokyo city" izpilddirektore Gaļina Gaile iepriekš pauda, ka VID, nespējot piedzīt nodokļu parādus no trim uzņēmumiem - SIA "Resto Court", SIA "Stollons" un SIA "Restograd", kas tika likvidēti 2019.gadā un kuri Latvijā iepriekš bija analoģiskas franšīzes ņēmēji, nolēmis šo kompāniju parādu 10,5 miljonu eiro apmērā piedzīt no "Tokyo city". Uzņēmuma ieskatā tas darīts nepamatoti.

Gaile norādīja, ka 2021.gada augustā "Tokyo city" saņēma VID lēmumu par piespiedu nodokļu parādu piedziņu, ko valsts institūcijai iepriekš nebija izdevies piedzīt no minētajiem trim franšīzes uzņēmumiem. VID ieskatā, šo uzņēmumu nodokļu pārņēmējam ir jābūt "Tokyo city".

Dažu dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas bloķēti uzņēmuma galvenie norēķinu konti, faktiski apturot "Tokyo city" saimniecisko darbību.

Sarunas ar VID pārstāvjiem par situācijas risinājumu ilgušas trīs nedēļas. VID piedāvājis divus variantus - tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) vai arī labprātīgās nomaksas grafiku, klāstīja Gaile, piebilstot, ka pārrunu laikā ik dienu tiek aprēķināti papildu soda procenti 5000 eiro apmērā.

Tāpat ziņots, ka VID, veicot nodokļu administrēšanas pasākumus, konstatēja uzņēmumu pāreju starp vairākiem Rīgā strādājošiem uzņēmumiem, tādēļ dienests pieņēma lēmumu par nodokļu maksājumu piedziņu vairāk nekā 10 miljonu eiro apmērā.

Konstatējot, ka laika periodā no 2017.gada 22.novembra līdz 2018.gada 30.aprīlim notikusi uzņēmumu pāreja, atbilstoši likumam "Par Valsts ieņēmumu dienestu" un likumam "Par nodokļiem un nodevām"

VID pieņēma lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu bezstrīda kārtībā vairāk nekā 10 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmuma pāreja ir komercsabiedrībā izmantojamo resursu (darbinieku, mantas/aktīvu un citu) pārnešana uz citu komercsabiedrību, turpinot iepriekš veikto saimniecisko darbību, bet jau bez parādu saistībām. Faktiski uzņēmumu pāreja ir visu uzņēmumā ietilpstošo lietu un vērtību pāreja citas komercsabiedrības īpašumā vai lietošanā, kuras ir nepieciešamas patstāvīgās saimnieciskā darbības turpināšanai, saglabājot iepriekšējo identitāti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu