Sankcijas jāpiemēro arī pret Baltkrieviju, tā Rinkēvičs (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ņemot vērā, ka arī no Baltkrievijas teritorijas notiek agresija ar valsts autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko svētību un atbalstu, Latvija uzstās, ka sankcijas jāpiemēro arī pret Baltkrieviju, piektdien preses konferencē norādīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka sankcijas, par kurām vienojusies Eiropas Savienība (ES), diez vai apturēs Krievijas agresiju. Ministrs atzīmēja, ka šī

sankciju pakete jāpieņem "mūsu pašu labā", lai palēninātu Krievijas militārā potenciāla pieaugumu un attīstību, kā arī tās ekonomisko attīstību.

"Tas ir ilgtermiņa mērķis. Apetīte rodas ēdot. Ir pilnīgi skaidrs, ka Krievijai būs vēlme arī pret citām valstīm, kuras nav ES vai NATO, mēģināt ar spēku panākt savu interešu realizāciju. Patlaban sankciju jautājums diez vai kaut ko atrisinās šodien un tagad saistībā ar Ukrainu, bet tam ir jābūt ilgtermiņa mērķim - vājināt Krievijas potenciālu veikt tālākas agresīvas darbības," norādīja Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas, 24.februāra, rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, ES līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju,

vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena preses konferencē paziņoja, ka šīs sankcijas būs ar "maksimālu ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politisko eliti".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu