Savu nostāju pie Krievijas vēstniecības Rīgā sestdien paudīs dzejnieki un prozaiķi (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Sveces un ziedi iepretim Ukrainas vēstniecībai
Sveces un ziedi iepretim Ukrainas vēstniecībai Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lai paustu savu nostāju pret Krievijas agresiju un sniegtu atbalstu Ukrainai, sestdien, 26. februārī, plkst.14 pie Krievijas vēstniecības Rīgā savu un citu autoru dzeju par miera tēmu lasīs dzejnieki un prozaiķi, informē pasākuma idejas autors un rakstnieks Andris Alps.

Viņš pavēstīja, ka pasākumā piedalīties Ieva Melgalve, Jeļena Glazova, Ilze Jansone, Artūrs Punte un citi. Alps norādīja, ka visi iesaistīties gribētāji tiek aicināti pievienoties un kopīgi paust savu attieksmi pret Krievijas agresiju.

"Lasījumus organizējam, jo negribam distancēt sevi no notiekošā un, lai publiski izteiktu atbalstu Ukrainai un savu nostāju. Mēs izmantosim brīva vārda spēku, lai karam atbildētu ar mieru,"

akcentēja rakstnieks.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas, 24. februāra, rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" jeb karu Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks. Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, ES līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Foto: Sveces un ziedi iepretim Ukrainas vēstniecībai.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu