Tieslietu ministrija piedāvās risinājumu Krievijas iebrukuma Ukrainā izraisīto situāciju koordinēšanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tieslietu ministrija (TM) piedāvās risinājumu, kā Latvijā ministrijām savstarpēji koordinēt jautājumus, ko izraisījis Krievijas iebrukums Ukrainā, informēja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Viņš skaidroja, ka TM augstākajā vadības līmenī ir izveidota tā sauktā "Ukrainas darba grupa", kurā tiek koordinēti visi jautājumi, kas saistīti ar Ukrainas krīzi.

"Viens no šiem jautājumiem ir koordinācija starp ministriem, kā valdības līmenī krīze būtu vadāma. Mēs piedāvāsim kā savstarpēji ministrijām koordinēties visos jautājumos, lai paralēli netiktu darītas lietas," norādīja ministrs.

Bordāns uzskata, ka patlaban parādoties līdzīgi simptomi kā pandēmijas krīzē, kad nebija vienotas koordinācijas starp ministrijām.

Ņemot vērā, ka Krievija ir kļuvusi par agresorvalsti, TM ir iesaistīta pieteikuma gatavošanai Starptautiskajai krimināltiesai, norādīja ministrs.

TVNET jau rakstīja, ka 27.februārī Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā" Valsts prezidents Egils Levits paziņoja, ka kopā ar Ārlietu ministriju, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, svētdien strādājuši pie vairākiem iesniegumiem starptautiskajām tiesām.

Viens no tiem ir iesniegums Starptautiskajā Krimināltiesā Hāgā, lūdzot šīs tiesas prokuroram sākt izmeklēšanu par Krievijas iebrukumu.

Kā ziņots, Krievija pagājušās nedēļas ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu