Koronavīruss Latvijā: Vairākās slimnīcās sasniegta maksimālā gultu noslodze

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vairākās Latvijas slimnīcās Covid-19 nodaļās un piemērotajās gultās sasniegta maksimālā gultu noslodze, tā liecina Veselības ministrijas dati.

Nedēļas laikā par 3% palielinājies pārprofilēto Covid-19 gultu skaits - no 1230 uz 1263. Covid-19 pacienti papildus tiek ārstēti citu profilu nodaļās, kā arī specializētajās slimnīcās.

Kopumā pašlaik Covid-19 gultu skaitu noslodze ir 76%, bet Covid-19 intensīvās terapijas noslodze - 65%.

Vairākās slimnīcās, piemēram, Jelgavas slimnīcā, Ludzas medicīnas centrā un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas Talsu filiālē ir sasniegta maksimālā Covid-19 gultu noslodze.

Tāpat vairāk nekā 90% Covid-19 gultu noslodze ir Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS), Tukuma slimnīcā, slimnīcā "Ģintermuiža", Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā un Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Maksimālā Covid-19 intensīvās terapijas gultu noslodze, sasniedzot 100%, ir sasniegta Jelgavas slimnīcā, savukārt mazākā ta ir Vidzemes slimnīcā, sasniedzot 33%.

Iepriekš vairākās slimnīcās Covid-19 gultu noslodze bija pārsniegusi 100%. Tāda situācija pirms nedēļas bija "Ģintermuižā", kur gultu noslodze bija 107%, savukārt PSKUS 101%, bet Jelgavas slimnīcā un Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā bija aizņemtas visas Covid-19 gultas.

Pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 tiek stacionēti gan Covid-19 nodaļās, kā arī terapijas, ķirurģijas, ilglaicīgās aprūpes, pediatrijas, psihiatrijas un citos profilos. Visbiežāk pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 atrodas terapijas un ķirurģijas profila nodaļās.

Lielākā Covid-19 gultu noslodze ir Zemgales plānošanas reģionā un Rīgas plānošanas reģionā, kur gultu noslodze sasniegusi attiecīgi 88% un 80%. Vidzemes plānošanas reģionā gultu noslodze ir 71%, Latgales plānošanas reģionā - 69%. Savukārt zemākā Covid-19 gultu noslodze ir Kurzemes plānošanas reģionā - 61%.

Vienlaikus pagājušajā nedēļā 21 Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcā brīvi bija 27% gultu. No kopējā gultu skaita 17% aizņēma Covid-19 pacienti, kamēr 56% gultu bija aizņemtas ar pārējo slimību pacientiem. Savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze šajās slimnīcās pagājušajā nedēļā ir nedaudz palielinājusies, sasniedzot 60% noslodzi.

Savukārt terapijas profila gultu noslodze nedaudz samazinājusies no 79% līdz 76%.

Pēdējās nedēļas laikā izsaukumu skaits pie Covid-19 pacientiem samazinājies, salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām, bet nogādāto pacientu skaits ar Covid-19 diagnozi nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu