Rinkēvičs reaģē uz Brieža izteikumiem: "Turpmāk, vērojot boksa sacensības, es nenostāšos nevienā pusē" (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs reaģējis uz Latvijas boksera Maira Brieža paziņojumu, ka nenostāsies nevienā no karā iesaistītām pusēm.

Rinkēvičs vietnē "Twitter" 1. martā publiskojis ierakstu, kur ironizē par Brieža pausto nostāju. "Turpmāk, vērojot boksa sacensības, es nenostāšos nevienā pusē," raksta Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka kopš pagājušās ceturtdienas, kad Ukrainā iebruka Krievijas noziedzīgais režīms, Briedis līdz šim klusēja par šo karadarbību. Tikmēr ukraiņu bokseri Vasīlijs Lomačenko un Oleksandrs Usiks paziņojuši, ka iestājas Ukrainas armijā.

28. februāra pēcpusdienā Briedis sociālajos tīklos ievietoja paziņojumu, kurā viņš plašāk skaidroja savu nostāju. Latvijas bokseris iestājas pret jebkuru karadarbību, taču nepauž nosodījumu Krievijai par iebrukumu Ukrainā.

Savukārt 1. martā Briedis soctīklos publicēja nepilnu piecu minūšu garu video, kurā pauda atbalstu Ukrainas tautai, taču nenosodīja agresoru Krieviju. Tāpat viņš uzsvēra, ka Latvijā ir kompetentāki cilvēki, kuriem jāspriež par karadarbību Ukrainā. "Mums ir ārlietu ministrs, aizsardzības ministrs un kara vadoņi. Neprasiet manu viedokli [šajā jautājumā], kuru es līdz galam nepārzinu. Es viennozīmīgi esmu pret karu."

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu