"Eiforija" kļūst par HBO otro visu laiku skatītāko seriālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Zendaja
Zendaja Foto: HBO

Neskaitāmām balvām apbērtais un dažādi vērtētais ASV izklaides milža HBO seriāls "Eiforija" (Euphoria) kļuvis par HBO otru visu laiku skatītāko seriālu uzreiz aiz "Troņu spēles" (Game of Thrones), ziņo medijs "Variety".

Nule noslēdzās seriāla otrā sezona, un tās pēdējo sēriju skatījušies 6,6 miljoni cilvēku, liecina HBO. Kopumā seriāla auditorija ir aptuveni 16 miljoni, kas ir otrais labākais rezultāts aiz R.R. Mārtina episkā darba "Troņu spēle". Latvijā seriālu, kas 2019. gadā sacēla īstu vētru gan jauniešu, gan kritiķu vidū, demonstrē "LMT Viedtelevīzija".

Tiek ziņots, ka seriāls "Eiforija" ASV kļuvis arī par visu laiku apspriestāko seriālu informācijas apmaiņas vietnē "Twitter". 

Atgādinām, ka seriāls jau pagarināts arī uz trešo sezonu, tiesa, viena no šova zvaigznēm, aktrise Zendaja (Zendaya) savā "Instagram" svētdienas vakarā pēc sezonas noslēguma ierakstīja, ka tomēr "būs mazliet jāpagaida". 

Seriāla radītājs Sems Levinsons (Sam Levinson), kuram ir raksturīga neona krāsu un piesātinātu gaismu izmantošana savos darbos un straujas, interesantas kameras rakursu maiņas, kas rada virtuālu sajaukumu starp fantāziju un realitāti, šobrīd strādā ar citu projektu. Top seriāls "The Idol", kurā piedalās arī kanādiešu dziedātājs Eibels Tesfejs (Abel Tesfaye), kas plašāk pazīstams kā "The Weeknd". Sešu sēriju darbā filmējas arī Lilija Rouza Depa, Trojs Sivāns, Elizabete Bērklija u.c. Tā pamatā stāsts par kādu garīgo līderi, pašpasludinātu guru un viņa attiecībām ar kādu popmūziķi.

Seriāls "Eiforija" saņēmis virkni balvu un nomināciju - lielākoties par tām varēja pateikties filmas skaņu celiņam ("Guild of Music Supervisors", "Primetime Creative Arts Emmy", "Hollywood Music in Media" balvas) un, protams, galvenās lomas atveidotājai Zendajai (Zendaya), kuras transformāciju no iepriekšējo gadu jaukās "Disneja" studijas meitenes uz rūdītu mazgadīgu narkomāni augstu novērtēja gan publika ("People’s Choice Award"), gan kritiķi ("Primetime Emmy").

Par pirmā mēroga zvaigzni kļuvusi arī aktrise Sidnija Svīnija (Sydney Sweeney), kura nesen intervijā atzina, ka allaž jutusies neērti, filmējoties kailskatos.

Drosmīgs un atklāts, seriāls nesaudzīgi atsedz 21. gadsimta tīņu reālās problēmas, starp kurām sliktas sekmes skolā atrodas teju vai pēdējā vietā.

Lai arī televīzijas satura kritiķi atkal un atkal uzdeva jautājumu, kas īsti ir šī seriāla auditorija, - to skatījās visi, gan paši jaunieši, gan tie, kuriem jaunība pagājusi vēl iepriekšējā tūkstošgadē. Jo vienbalsīgi atzina visi - lai arī pasaule mainās, jauniešu problēmas paliek tās pašas, citi ir tikai apkārtējās pasaules piedāvātie risinājumi.

Seriāla "Eiforija" otrās sezonas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu