Pie pārslimošanas sertifikāta varēs tikt arī ar pozitīvu antigēna ātrā testa rezultātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

No nākamās pirmdienas, 7.marta, Covid-19 pārslimošanas faktu varēs apliecināt arī ar ātro antigēna testu un uz šī testa rezultāta pamata varēs izdot pārslimošanas sertifikātu, paredz otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Grozījumu anotācijā paskaidrots, ka šobrīd Covid-19 diagnozi apstiprina ar RNS testu, bet, ņemot vērā to, ka šī gada 22.februārī Eiropas Komisija ir pieņēmusi grozījumus Eiropas Parlamenta un Padomes Regulā, paredzot to, ka pārslimošanas sertifikātu var izsniegt arī, pamatojoties uz antigēnu ātro testu rezultātiem, nepieciešams pielāgot pārslimošanas sertifikātu izsniegšanas kārtību Latvijā.

Plašāka informācija par to, kā pozitīvos testus varēs iesniegt, lai saņemtu sertifikātu, vēl tiks sniegta.

Tāpat ar grozījumiem noteikts, ka mājas karantīnas ievērošanas laiks ir ne vairāk kā septiņas dienas un to var neievērot personas, kam pēc primārās vakcinācijas pagājušas ne vairāk kā 150 dienas vai pēc vakcinācijas ar "Janssen" ražoto vakcīnu - ne vairāk kā 60 dienas, vai kurām ir balstvakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Vienlaikus regulējumā noteikts, ka nosacījumi par telpas platību un apmeklētāju skaitu neattiecas uz tirdzniecības vietām lidostas "Rīga" termināļos. Tādā veidā plānots uzlabot klientu apmierinātību ar lidostu "Rīga" kopumā un pozitīvi ietekmēt lidostas reputāciju.

Tāpat Latvija plāno atteikties no maksimālā apmeklētāju skaita noteikšanas un arī atbildīgās personas, kas organizē noteikumos minēto epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu tirdzniecības centros vai tirgus paviljonos. Tādējādi spēkā līdz 1.aprīlim paliek prasība par konkrētu apmeklētāju skaitu uz kvadrātmetru apjomu veikalos, bet ne iekļūšanai tirdzniecības centrā vai tirgus paviljonā.

Visbeidzot, lai izvairītos no situācijas, kad nepieciešamības gadījumā nav iespējams nodrošināt lielāku pret Covid-19 vakcīnu "Biontech-Pfizer Comirnaty" daudzuma uzglabāšanu, jo pieejamā zāļu lieltirgotavas un Valsts asinsdonoru centra kapacitāte ir izsmelta, noteikumos ir paredzēta iespēja slēgt līgumu par vakcīnu uzglabāšanu ar citiem pakalpojuma sniedzējiem, kas var attiecīgu pakalpojumu nodrošināt.

Kā ziņots, Latvijā no 1.marta atcelta ārkārtējā situācija epidemioloģiskās situācijas dēļ, vienlaikus atceļot virkni ierobežojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu