Krievijā noteiktām precēm nosaka uzcenojuma griestus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Veikals. Ilustratīvs foto.
Veikals. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Krievijas Zemkopības ministrija, Federālais pretmonopola dienests (FAS), Rūpniecības un tirdzniecības ministrija un mazumtirdzniecības ķēdes ir vienojušās par atsevišķu preču brīvprātīgo uzcenojuma ierobežojumu parametriem, 1.martā operatīvo dienestu sanāksmē informējis zemkopības ministrs Dmitrijs Patruševs.

Informācija par to tiek nosūtīta mazumtirdzniecības ķēdēm. Pēc Krievijas Zemkopības ministrijas prognozēm, tuvākajā laikā "tas pozitīvi ietekmēs cenu līmeni".

Tiek ziņots, ka noteiktām preču kategorijām maksimālais uzcenojums tiks noteikts vērtībā, kas nepārsniedz 5%. Preču sarakstu katras kategorijas ietvaros mazumtirgotāji veidos neatkarīgi. Vienlaikus tiek precizēts, ka fiksētais uzcenojums attieksies tikai uz pašmāju ražotajiem produktiem, kas netrūkst un ir iekļauti iedzīvotājiem nepieciešamāko preču komplektā.

Uzcenojuma limits tiks ieviests četrām preču grupām - piena produktiem, maizes izstrādājumiem, cukuram un atsevišķiem dārzeņiem. Atbilstošais pasākums ir paredzēts, lai padarītu galvenos produktus pieejamākus vietējiem iedzīvotājiem.

Pēc Patruševa teiktā, šobrīd "visi nozares uzņēmumi strādā normāli, un situācija pārtikas tirgū tiek vērtēta kā stabila", kā arī preces veikalos tiek piegādātas laikā. Reģionālajām iestādēm būs nepārtraukti jāseko līdzi situācijai un īpaša uzmanība jāpievērš pārstrādes nozares uzņēmumiem.

Viņš arī informējis, ka maizes un piena ražotāju atbalstam šogad paredzētas papildu subsīdijas attiecīgi 2,5 miljardu rubļu un vismaz 10 miljardu rubļu apmērā. Līdz marta beigām reģioni saņems federālos līdzekļus maizniekiem, bet vasarā - lopkopjiem barības iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu