Navaļnijs mudina Krievijas iedzīvotājus protestēt pret Krievijas iebrukumu Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ieslodzījumā esošais Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs aicinājis Krievijas iedzīvotājus katru dienu iet protesta akcijās pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, uzsverot, ka valstij nav jābūt "iebiedētu gļēvuļu zemei", un nosaucot valsts prezidentu Vladimiru Putinu par "jukušu mazo caru".

"Es aicinu ikvienu iziet ielās un cīnīties par mieru," teikts Navaļnija sociālajos tīklos ievietotā paziņojumā, kurā Krievijas iedzīvotāji aicināti nebaidīties no aizturēšanas protestu laikā.

"Ja, lai novērstu karu, mums ir jāpiepilda cietumi un policijas busiņi, mēs piepildīsim cietumus un policijas busiņus," viņš pauž pārliecību.

"Par visu ir jāmaksā, un tagad, 2022.gada pavasarī, mums ir jāmaksā šī cena," Navaļnijs teica, piebilstot, ka nevajag "būt pret karu, bet ir jācīnās pret karu".

Navaļnijs aicināja Krievijas un Baltkrievijas iedzīvotājus doties uz savu pilsētu galvenajiem laukumiem plkst.19 darba dienās un plkst.14 brīvdienās.

"Jūs nevarat gaidīt vēl vienu dienu," viņš atzina, piebilstot, ka Krievija nedrīkst būt "iebiedētu gļēvuļu zeme", kas izliekas, ka neredz "agresīvu karu, kuru sācis mūsu acīmredzami jukušais mazais cars".

"Es nevaru, nevēlos un neklusēšu, skatoties, kā pseidovēsturiskas muļķības par 100 gadus seniem notikumiem ir kļuvušas par iemeslu krieviem nogalināt ukraiņus un tiem aizstāvoties nogalināt krievus," pauda opozīcijas līderis, kurš jau vairāk nekā gadu ir cietumā.

"Putins nav Krievija," viņš uzsvēra.

Tūkstošiem Krievijas iedzīvotāju ir piedalījušies protestos pret karu Ukrainā, lai gan varasiestādes iepriekš brīdināja to nedarīt.

Pilsonisko tiesību portāla "OVD-Info" informācija liecina, ka Krievijā pretkara akcijās aizturēti apmēram 7000 cilvēku, tostarp vairāk nekā 300 cilvēku aizturēti otrdien.

Putins 24.februārī deva rīkojumu Krievijas karaspēkam ieiet Ukrainā, lai to "demilitarizētu un denacificētu".

Ukraina ir paziņojusi, ka gandrīz nedēļu ilgajā karadarbībā gājuši bojā vairāk nekā 350 civiliedzīvotāji, tostarp 14 bērni. Starptautiskā krimināltiesa sākusi izmeklēšanu pret Krieviju par kara noziegumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu