Japāna uzņems bēgļus no Ukrainas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Japāna uzņems bēgļus no Ukrainas, trešdien paziņojis Japānas premjerministrs Fumio Kisida.

Japāna parasti uzņem tikai dažus desmitus bēgļu no tūkstošiem, kas ir pieteikušies, un Covid-19 dēļ pašreiz valsts robežas ir slēgtas praktiski visiem ārzemniekiem.

Taču Kisida paziņoja, ka Japāna ir gatava uzņemt bēgļus no Ukrainas, tādējādi demonstrējot solidaritāti Ukrainas tautai šajā kritiskajā laikā.

Kisida ar šādu paziņojumu nāca klajā pēc sarunām ar Polijas premjerministru Mateušu Moravecki. Polija ir uzņēmusi lielu daļu no vairāk nekā 800 000 cilvēku, kas kopš kara sākuma ir pametuši Ukrainu.

Kisida paziņoja, ka Japāna plāno vispirms uzņemt tos bēgļus, kam ir radi vai draugi Japānā, bet kopumā raudzīsies uz bēgļu uzņemšanu no humānās perspektīvas. Viņš neatklāja, cik daudz Ukrainas bēgļu Japāna ir gatava uzņemt un cik ilgi viņi varēs palikt Japānā.

Premjerministrs norādīja, ka uz bēgļiem neattieksies pašreizējais robežas režīms, kas liedz iebraukt tūristiem un ierobežo ārvalstnieku iebraukšanu.

Kisida paziņoja, ka par šo lēmumu ir informējis valstis, kas robežojas ar Ukrainu un uzņem bēgļus.

2020.gadā Japāna humānu apsvērumu vadīta uzņēma tikai 47 bēgļus un 44 citus cilvēkus no gandrīz 4000 cilvēku, kas bija lūguši patvērumu.

Japāna ir atbalstījusi starptautiskās sankcijas pret Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, eksportu un finanšu institūcijā, kā arī piedāvājusi Ukrainai aizdevumus un humāno palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu