NBS pagaidām nav saņēmuši pieteikumus no iedzīvotājiem, kas vēlas karot Ukrainas armijas pusē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas iedzīvotāji ir interesējušies par iespējām karot Ukrainas armijas pusē, taču reāli pieteikumi līdz šim Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) nav saņemti, apliecināja NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle.

Interesi iedzīvotāji izrāda, bet NBS saskaņā ar spēkā esošo kārtību aicina vispirms vērsties Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Jau ziņots, ka saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai Saeima pirmdien pieņēma grozījumus Nacionālās drošības likumā, ļaujot Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi uzsākt dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos. Grozījumi stājās spēkā otrdien.

Brīvprātīgajiem, kuri vēlas stāties Ukrainas bruņoto spēku jaundibinātajā Starptautiskajā teritoriālās aizsardzības bataljonā, jāvēršas Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Pēc apstiprinājuma saņemšanas no vēstniecības brīvprātīgajam jāziņo NBS Mobilizācijas pārvaldei, rakstot vēstuli uz adresi Krustabaznīcas iela 9, Rīga, LV-1006, vai arī elektroniski parakstītu vēstuli uz e-pasta adresi rpus@mil.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dienesta veidu un dienesta valsti.

Plašāka informācija būs pieejama Ukrainas vēstniecības Latvijā mājaslapā.

Vienlaikus Aizsardzības ministrija un NBS aicina pilsoņus pirms iesaistīšanās aktīvā karadarbībā Ukrainā ļoti nopietni izvērtēt savas militārās zināšanas un iemaņas, kuras miera apstākļos ir iespējams iegūt, sākot dienestu Latvijas bruņotajos spēkos.

NBS norāda, ka profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem, kuriem ir spēkā līgums par dienestu NBS, dalība citas valsts bruņotā konfliktā nav atļauta.

TVNET jau rakstīja, ka Krievija 24.februāra rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicinājis Eiropas valstu pilsoņus ar kaujas pieredzi ņemt rokās ieročus un aizstāvēt Ukrainu pret Krievijas uzbrukumu, vienlaikus kritizējot Rietumvalstis par pārāk lēnu palīdzības sniegšanu.

Viņš arī paziņojis, ka Ukrainā tiek veidots Starptautiskais teritoriālās aizsardzības bataljons, kura sastāvā būs ārzemnieki, kas vēlas pievienoties pretošanās operācijai pret Krievijas okupantiem un pasaules drošības aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu