Pirmajā dienā pēc ierobežojumu mazināšanas veikalos klientu plūsma nav mainījusies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veikals Šķaunē
Veikals Šķaunē Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmajā dienā pēc Covid-19 ierobežojumu mazināšanas veikalos klientu plūsma nav būtiski mainījusies, atzina aptaujātie mazumtirgotāju pārstāvji.

Kopš ierobežojumu mazināšanas "Maxima" veikalos vērojams neliels klientu pieplūdums,  informēja SIA "Maxima Latvija" Tirdzniecības departamenta direktore Evija Grīnberga.

"Prieks, ka valdībā pieņemts lēmums mazināt tirdzniecības ierobežojumus, kas vairs nav efektīvi, vienlaikus atstājot spēkā esošajai epidemioloģiskajai situācijai atbilstošus ierobežojumus, kas mazina saslimšanas iespēju. Spēkā paliek nepieciešamība valkāt sejas masku un rūpes par roku higiēnu, kā arī vienam pircējam veikalā tiek nodrošināta 15 kvadrātmetru platība," norādīja Grīnberga.

Viņa vēsta, ka veikala klienti novērtē iespēju iepirkties bez sertifikātu un personas apliecinošu dokumentu uzrādīšanas arī lielāka formāta veikalos.

Arī "Rimi" veikalos pirmā diena pēc QR kodu pārbaudes atcelšanas lielo platību veikalos pagāja salīdzinoši mierīgi, informēja "Rimi Latvija" pārstāvji.

Veikalos, kas iepriekš darbojās zaļajā režīmā, novērots pircēju pieplūdums salīdzinoši ar iepriekšējo nedēļu, tomēr tas nav īpaši liels.

"Prognozējam lielāku veikalu apmeklējumu nedēļas nogalē, kad arvien vairāk cilvēku uzzinās par dažādu ierobežojumu atcelšanu," atzina "Rimi" pārstāvji.

Savukārt SIA "Elvi Latvija" pārstāve Vineta Grigane-Drande norādīja, ka "Elvi" veikalos nav novērotas būtiskas apmeklētāju izmaiņas.

"Elvi" veikalos, kas līdz šim darbojās sarkanajā režīmā, pircēji novērtē platības ierobežojumu samazināšanu, jo veikalos vienlaicīgi var uzturēties lielāks skaits pircēju, tomēr apmeklētāju plūsma veikalos nav mainījusies, sacīja Grigane-Drande.

Līdz šim četri "Elvi" veikali darbojās zaļajā režīmā.

Arī "Ikea" veikalā 1.martā tika novērots neliels apmeklētāju skaita pieaugums, salīdzinot ar dienu iepriekš, atzina "Ikea" vadītājs Latvijā Pēteris Grīnbergs.

Viņš norādīja, ka pēc pirmajām divām dienām nevar prognozēt, kā ierobežojumu atcelšana ietekmēs apmeklētāju skaitu turpmāk.

TVNET jau ziņoja, ka no 1.marta tirdzniecības vietu apmeklēšanai vairs nav nepieciešami Covid-19 sertifikāti, savukārt tirdzniecības vietām uz vienu pircēju ir jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no publiski pieejamās platības. Savukārt saglabāta prasība publiskās iekštelpās lietot medicīniskās maskas vai FFP2-FFP3 respiratorus bez vārsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu