Dienvidkoreja pārceļ vēstniecību no Kijevas uz "drošāku vietu"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete Dienvidkorejā ar plakātu Ukrainas atbalstam.
Sieviete Dienvidkorejā ar plakātu Ukrainas atbalstam. Foto: AP/Scanpix

Dienvidkoreja pavēstīja, ka pārceļ vēstniecību Ukrainā no galvaspilsētas Kijevas uz "drošāku vietu", kuru drošības apsvērumu dēļ pagaidām neatklās, atsaucoties uz Dienvidkorejas Ārlietu ministriju, vēsta CNN.

Kā ziņo medijs, vēstniecība šo soli pieņēmusi, reaģējot uz Krievijas spēku uzbrukumu pastiprināšanu Ukrainas galvaspilsētai.

Ārlietu ministrija pagaidām drošības apsvērumu dēļ neatklāj jauno vēstniecības vietu, tāpat tā arī paziņojusi, ka vēstniecība darbu atsāks tad, kad būs nobāzējusies jaunajā vietā.

Jau ziņots, ka vairāku valstu vēstniecības savu darbību no Kijevas pārcēlušas uz citām vietām. Piemēram, Latvijas vēstniecība pārcelta no galvaspilsētas Kijevas uz rietumu pilsētu Ļvivu. Arī pamata evakuācija no Ukrainas tiek organizēta caur Ļvivu.

Kā vēstīts, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februārī negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Īsi pēc tam no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas, pienāca ziņas par sprādzieniem.

Agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu