Kanādas vēstniecībā Ķīnā sabojāts atbalsta plakāts Ukrainai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kanādas vēstniecība Ķīnā.
Kanādas vēstniecība Ķīnā. Foto: EPA/Scanpix

Kanādas vēstniecībā Ķīnā, Pekinā, sabojāts viens no diviem atbalsta plakātiem Ukrainai, atsaucoties uz vēstniecības pārstāvjiem, ziņo CNN.

Kā skaidro medijs, Kanādas vēstniecība nedēļas sākumā pie ēkas uzstādījusi divus plakātus Ukrainas karoga krāsās, kuriem virsū bija uzraksts "Mēs atbalstām Ukrainu".

Vēstniecība arī tviterī otrdien ievietoja bildes, kurās redzami abi plakāti. 

CNN raksta, ka trešdienas naktī viens no plakātiem tika sabojāts - uz tā uzpūsti virsū skarbi vārdi par NATO. To novēroja arī CNN producents Pekinā.

Pagaidām nav zināms, vai par šo incidentu ir jau kāds aizturētais vai aizdomās turamais, papildina CNN.

Jau ziņots, ka, tuvojoties Krievijas iebrukuma Ukrainā pirmās nedēļas beigām, Ķīna likusi noprast, ka tā varētu uzņemties vidutāja lomu starp Ukrainu un Krieviju. Rietumvalstis izrāda solidaritāti ar Ukrainu, izdarot spiedienu pret Krieviju ar sankcijām. Ķīna, savukārt, iestājas pret sankciju noteikšanu pret Krieviju, uzsverot, ka “dialogs ir vienīgais veids, kā apturēt kaujas”.

“Ķīna cenšas ieturēt balansētu pozīciju, nostājoties Krievijas “nacionālo drošības interešu pusē”, taču tajā pašā laikā nesadedzināt tiltus ar Rietumiem. Pekina nebūs tā, kas nostāsies pret Krieviju. Putins to zināja. Lai arī ko Krievija darītu, Pekina nenostāsies pret to, jo abām valstīm ir nesaskaņas ar ASV,” sacīja Vašingtonas Stimsona centra Austrumāzijas programmas direktors Jans Suns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu