Vitenbergs: Visvairāk uz Krieviju no Latvijas eksportēja pārtikas, stipro alkoholu un farmācijas uzņēmumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas uzņēmēji izrāda lielu interesi par iespējam palīdzēt Ukrainai, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzina ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Viņš norādīja, ka uzņēmēji izrāda interesi palīdzēt Ukrainai dažādos veidos, tostarp uzņēmēji ir pauduši gatavību nodarbināt vairāk nekā 6000 bēgļu no Ukrainas, tāpat uzņēmumi ir gatavi ziedot dažādus produktus - pārtikas produktus, degvielu, higiēnas preces -, kā arī uzņēmumi nepieciešamības gadījumā ir pauduši iespēju izmitināt Ukrainas iedzīvotājus. Uzņēmumi arī ziedo naudu Ukrainai.

Pēc ministra teiktā, gatavību palīdzēt Ukrainai līdz šim ir pauduši vairāk nekā 1200 Latvijas uzņēmumu. "Interese patiešām ir liela," atzīmēja Vitenbergs.

Tāpat viņš sacīja, ka Krievija no Latvijas puses ir gan eksporta, gan importa partneru top pieciniekā.

"Visvairāk uz Krieviju eksportēja pārtikas, stipro alkoholu, farmācijas uzņēmumi. Mēs palīdzam viņiem atrast jaunus eksporta tirgus," pauž ministrs.

Vitenbergs arī norāda, ka gāze turpmākajiem mēnešiem, šai apkures sezonai ir pieejama. "Ar to viss ir kārtībā. Valdība uzticēja "Latvenergo" iegādāties sašķidrināto dabasgāzi, starptautiski to meklējot. Šis process ir finiša taisnē."

TVNET jau ziņoja, ka Krievija ceturtdien, 24.februārī, iebruka Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu