Pagarināta pieteikšanās uz dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūves būvuzraudzību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" līdz 5.aprīlim pagarinājusi pieteikšanos konkursā par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūves būvuzraudzību.

"Eiropas dzelzceļa līniju" pārstāvji skaidro, ka inženierkonsultanta un būvuzraudzības pakalpojumu konkurss norit vienlaikus ar apjomīgāko iepirkumu dzelzceļa trases izbūvei Latvijā - konkursu "Rail Baltica pamattrases būvdarbi Latvijā". Tādējādi tiks izveidota būvdarbu un to uzraudzības komanda, lai nodrošinātu savlaicīgu būvdarbu veikšanu Latvijā ārpus Rīgas robežām un sekmīgi uzsāktu pamattrases būvdarbus 2023.gada pirmajā pusē atbilstoši trases posmu gatavībai.

"Eiropas dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris norāda, ka

ir respektēti kandidātu ierosinājumi un pagarināts pieteikšanās termiņš, jo uzņēmums ir ieinteresēts saņemt izsvērtus un detalizēti izstrādātus piedāvājumus.

Vingris pauž, ka pieredzējušas un nozīmīgas būvnieku apvienības ir pieteikušas savu kandidatūru pamattrases būvniecības iepirkumā, kas stiprina uzņēmuma pārliecību, ka arī būvuzraudzībai ir jābūt līdzvērtīgā līmenī atbilstoši augstajām "Rail Baltica" drošības, ekspluatācijas, vides pieejamības, normatīvo aktu un pasūtītāja prasībām, kas tiks pārvaldīta FIDIC līgumu nosacījumu ietvarā.

"Eiropas dzelzceļa līniju" vadītājs norāda, ka konkursa termiņa pagarinājums projekta kopējos realizācijas termiņus neietekmēs.

Kā ziņots, konkursā par "Rail Baltica" dzelzceļa pamattrases būvdarbiem Latvijā pieteikušās sešas uzņēmumu apvienības, kuras veido 17 būvniecības jomas uzņēmumi, pārstāvot kopumā astoņas valstis.

Konkursā pieteikumus iesniegusi personu apvienība "Webuild NGE-TSO JV", kuru veido Francijas uzņēmumi "Webuild S.p.A.", "NGE Contracting SASU" un "TSO SAS", personu apvienība "OHLA - Gulemark "Rail Baltica" Joint Venture", kuru veido "Obrascon Huarte Lain", "Gulermak Agır Sanayi Insaat ve Taahhut" un "Gulermak Sp.z o.o." (Spānija, Turcija, Polija), personu apvienība "E.R.B. "Rail Baltica" JV", kuru veido "Eiffage Genie Civil SAS", "Budimex" un "Rizzani de Eccher" (Francija, Polija, Itālija).

Tāpat konkursā pieteikusies personu apvienība, kuru veido "Aldesa Construcciones", "China Civil Engineering Construction Corporation" un SIA "TEK Baltic" (Spānija, Ķīna, Latvija), personu apvienība, kuru veido Turcijas uzņēmumi "Ic Ictas Insaat sanayi ve ticaret" un "Dogus Insaat ve ticaret", kā arī personu apvienība "DL E&C-Lotte E&C-Nurol", kuru veido divi Dienvidkorejas uzņēmumi un viens Turcijas uzņēmums "DL E&C Co.", "Lotte Engineering & Construction Co." un "Nurol Insaat ve Ticaret".

"Eiropas dzelzceļa līnijas" pārstāvji norāda, ka iepirkuma komisija īpaši vērtēs kandidātu atbilstību iepirkuma kvalifikācijas prasībām, tostarp iepriekšējai pieredzei dzelzceļa būvniecībā atbilstoši Eiropas Savienības standartiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu