Mūrniece: Nepieciešams turpināt strādāt pie juridiskiem risinājumiem Krievijas saukšanai pie atbildības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju attālinātā ārkārtas sanāksmē norādījusi uz nepieciešamību turpināt strādāt pie juridiskiem risinājumiem, lai sauktu Krieviju pie atbildības par starptautisko likumu laušanu un potenciālajiem kara noziegumiem, un noziegumiem pret cilvēci.

Mūrniece piedalījās sanāksmē, kurā klātesošie uzklausīja Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku, kā arī pauda nostāju pret Krievijas uzsākto karu. Saeimas priekšsēdētāja kolēģiem uzsvēra, ka Eiropa piedzīvo 21.gadsimta baisākos laikus.

Mūrniece norādījusi uz ES nepieciešamību stiprināt mūsu diplomātisko, politisko un ekonomisko spiedienu, lai liktu Krievijai apturēt militāro agresiju pret Ukrainu. Krievija ir jāizslēdz no tām starptautiskajām organizācijām, kuru pamatprincipus tā pārkāpj.

Ukraina maksā visaugstāko cenu par savām suverēnajām tiesībām izvēlēties valsts iekšpolitisko un ārpolitisko virzienu, uzsvēra Mūrniece.

Ukrainas izdarītā izvēle ir jārespektē. Latvija pilnībā atbalsta Ukrainas eiroatlantiskās integrācijas ceļu.

Mūrniece teica, ka nepieciešams turpināt strādāt pie juridiskiem risinājumiem, lai sauktu Krieviju pie atbildības par starptautisko likumu laušanu un potenciālajiem kara noziegumiem, un noziegumiem pret cilvēci. Tāpat jāizmeklē Krievijas militārās darbības rezultātā civiliedzīvotājiem nodarītais posts, kā arī civilajai infrastruktūrai nodarītie zaudējumi.

Latvija vienlaikus nosoda Baltkrievijas rīcību. Spēcīgas sankcijas pret Baltkrieviju jau ir ieviestas, un tās vēl jāpastiprina, ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti militārajā agresijā pret Ukrainu, paudusi Mūrniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu