Ģenerālštābs: Krievijas armija koncentrējas uz Kijevas un Harkivas aplenkšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Harkova, 1. marts
Harkova, 1. marts Foto: SERGEY BOBOK

Krievijas armija Ukrainā koncentrējas uz Kijevas un Harkivas aplenkšanu, kā arī uz sauszemes koridora izveidošanu ar anektēto Krimu, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

"Ir pagājušas deviņas diennaktis, ukraiņu tautai varonīgi pretojoties Krievijas militārajam iebrukumam. Pretinieks turpina uzbrukuma operāciju pret Ukrainu ar aviācijas atbalstu un pielieto augstas precizitātes ieročus," teikts paziņojumā.

Krievijas bruņoto spēku galvenie centieni ir koncentrēti uz Kijevas un Harkivas aplenkšanu. Ienaidnieks arī nodomājis sasniegt Luhanskas un Doņeckas apgabalu administratīvās robežas un izveidot sauszemes koridoru ar Krimu.

Poļesjē Krievijas armija sākusi inženiertehniskos darbus ceļu izveidošanai Kijevas apgabala Borodjankas rajonā, domājams, ar mērķi tālāk virzīties uz Kijevu.

Doņeckas virzienā pretinieks aktīvi izmanto mobilizāciju no okupētajām Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijām avangarda vienībās, kas darbojas virzienos uz Harkivu un Mariupoli. Krievijas spēki nepārtrauc mēģinājumus atrast vājās vietas Mariupoles aizsardzībā.

Krievijas Dienvidu kara apgabala 58.armijas vienības mēģina turpināt virzīšanos Zaporižjas virzienā, bet Rietumu kara apgabala 20.armijas vienības mēģina apiet Harkivu un doties dienvidrietumu virzienā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu