Baltijas kultūras fondi neieguldīs finansējumu projektos, kas saistīti ar Putinam lojālām kultūras personībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Baltijas kultūras finansēšanas institūcijas ir vienojušās paziņojumā, kurā nosoda Krievijas sākto karu pret Ukrainu, vienlaikus uzsverot, ka neieguldīs finansējumu projektos, kas saistīti ar Putina režīmam un Krievijas kapitālam lojālām kultūras personībām, informēja Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) pārstāvji.

VKKF, Igaunijas Kultūrkapitāla fonds un Lietuvas Kultūras padome ir parakstījuši paziņojumu, kurā pauž asu nosodījumu Krievijas karam pret suverēno Ukrainas valsti un tās tautu.

"Šī drosmīgā valsts šodien cīnās par mums visiem, par brīvību un demokrātiju, kas sniedzas tālu aiz Ukrainas robežām, un kas ir tieši tas, ko Putina režīms izaicina. Tā kā Ukrainas karš ir arī mūsu karš, mēs nedrīkstam klusēt un palikt neitrāli, jo Ukraina ir pelnījusi visu, ko tā prasa," uzsvērts paziņojumā.

Baltijas kultūras fondi paziņo, ka tie nekādā veidā neatbalsta un neleģitimē brutālo Krievijas politiku un Krievijas "maigās varas" centienus un neieguldīs finansējumu projektos, kas saistīti ar Putina režīmam un Krievijas kapitālam lojālām kultūras personībām.

Fondu vadītāji apliecina, ka tāds pats princips attiecas arī uz Baltijas Kultūras fondu. "Netiks finansēti ar Krieviju saistīti projekti, netiks pieļauta sadarbība ar māksliniekiem un organizācijām, kas atklāti atbalsta Putina režīmu, noklusē šī režīma noziegumus vai publiski un tieši tam neiebilst," skaidro VKKF pārstāvji.

VKKF aicina finansējuma saņēmējus un visus atbildīgus kultūras un mākslas pārstāvjus izplatīt šo paziņojumu un pievienoties tam, nepieļaujot ar Krieviju saistītu projektu turpmāku norisi. Jo īpaši aicina kultūras medijus aktīvi iesaistīties adekvātas informācijas un viedokļu izplatīšanā saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu