Džonsons paziņos par starptautisku rīcības plānu nolūkā panākt, lai Krievijas iebrukums Ukrainā ciestu neveiksmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs, politiķis Boriss Džonsons
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs, politiķis Boriss Džonsons Foto: Reuters/Scanpics

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons iecerējis paziņot par starptautisku rīcības plānu nolūkā panākt, lai Krievijas iebrukums Ukrainā ciestu neveiksmi, sestdienas vakarā pavēstīja Dauningstrīta.

Džonsons centīsies apvienot starptautisko sabiedrību, lai ar jauniem un saskaņotiem pūliņiem pārtrauktu Maskavas izraisīto postošo karu, un tāpēc svētdien izklāstīs sešu punktu plānu, informēja premjera birojs.

"Dienās kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā mēs esam pieredzējuši nebijušu starptautiskā nosodījuma vilni no visas pasaules," teikts Dauningstrītas paziņojumā.

Tajā norādīts, ka "valstis visā pasaulē noteikušas visu laiku lielāko sankciju paketi kādai no lielajām ekonomikām".

Jāpanāk, lai Krievijas prezidents Vladimira Putina sāktā agresija ciestu neveiksmi, plāno paziņot Džonsons, piebilstot, ka "nepietiek ar atbalsta paušanu noteikumos balstītai starptautiskajai kārtībai, mums tā jāaizstāv pret notiekošo mēģinājumu pārrakstīt šos noteikumus ar militāru spēku".

Pirmdien Daunigstrītā Džonsons tiksies ar Kanādas premjermimistru Džastinu Trudo un Nīderlandes premjerministru Marku Riti nolūkā "apspriest, kā šīs apņemšanās pārvērst saskaņotā solidaritātes kampaņā ar Ukrainu".

Savukārt otrdien Džonsonam būs sarunas ar tā dēvētā Višegrādas četrinieka - Polijas, Čehijas, Slovākijas un Ungārijas - līderiem.

"Tās ir valstis, kuras jau pašas uzjūt humāno krīzi, kas strauji aptver Eiropas kontinentu," norādīja britu premjera birojs, atsaucoties uz daudziem tūkstošiem Ukrainas iedzīvotāju, kas atstāj valsti, bēgot no kara.

Džonsons valstu līderiem paziņos, ka "starptautiskajai sabiedrībai jāapvienojas sešu punktu rīcības plānā".

Šis plāns paredz mobilizēt starptautisko humāno koalīciju , atbalstīt Ukrainas pašaizsardzību un maksimāli palielināt ekonomisko spiedienu uz Putina režīmu, norādīja Dauningstrīta.

Plāna nolūks ir arī panākt, lai Krievijas rīcība pamazām netiktu sākta uzskatīt par normālu, censties panākt deeskalāciju diplomātiskā ceļā un "sākt strauju kampaņu, lai nostiprinātu drošību un noturību eiroatlantiskajā telpā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu