Latvijas hokeja izlases rekordists Tambijevs apņēmies turpināt darbu KHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: hcadmiral.ru

Latvijas hokeja treneris Leonīds Tambijevs apņēmies turpināt darbu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Vladivostokas "Admiral", liecina speciālista izteikumi intervijā līgas mājaslapā.

Tambijevs pērn novembra beigās pārņēma "Admiral" komandas vadību. Viņam šosezon asistēja arī Latvijas speciālists Andrejs Banda.

"Admiral" nekvalificējās KHL izslēgšanas spēļu turnīram, taču intervijā līgas mājaslapā Tambijevs norādījis, ka viņš ir apņēmies turpināt darbu.

"Mums nākamajā sezonā jāpierāda savas spējas cīnīties. Mums jāturpina iesāktais darbs," sacīja Tambijevs, kurš pēc stāšanās amatā uzlaboja komandas sniegumu.

Patlaban 51 gadu vecais treneris, kurš hokejista karjerā spēlēja uzbrucēja pozīcijā, joprojām ir Latvijas hokeja izlases vēsturē rezultatīvākais spēlētājs ar 150 punktiem (66 vārti + 84 piespēles) 208 mačos.

Tambijevs kopš 2014. gada strādājis par treneri Krievijas un Kazahstānas klubos. Šosezon viņš piedzīvoja debiju KHL čempionātā.

Pirms tam Tambijevs strādāja ar Rīgas "Dinamo" jauniešu komandu HK "Rīga", kā arī viņš ir bijis Latvijas U-18 un U-20 izlašu treneris.

Neskatoties uz Krievijas karadarbību Ukrainā, kopš 1. marta norisinās KHL "play-off" turnīrs jeb Gagarina kausa izcīņa.

Pagaidām publiski nav izskanējusi informācija, ka darbu KHL klubos būtu pārtraukuši vairāki Latvijas treneri, kuru komandas piedalās Gagarina kausā:

  • Sergejs Naumovs (Maskavas CSKA vārtsargu treneris),
  • Viktors Ignatjevs (Magņitogorskas "Metallurg" galvenā trenera asistents),
  • Aldis Āboliņš (Omskas "Avangard" video treneris),
  • Normunds Siliņš (Kazaņas "Ak Bars" fiziskās sagatavotības treneris)

"Sportacentrs.com" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka darbu "Avangard" komandā pārtraucis video treneris Pēteris Groms, kā arī tiesnesis Eduards Odiņš neturpināšot darbu KHL.

Jau vēstīts, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) nosoda Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) vērsusies pie visām Latvijas sporta organizācijām, sporta bāzēm, sportistiem, treneriem, sporta darbiniekiem un visas sporta kopienas, aicinot solidarizēties ar Ukrainu un Ukrainas cilvēkiem, norobežojoties no jebkādas sadarbības ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas institūcijām un to pārstāvjiem, kā arī šo valstu sporta organizācijām (tai skaitā sporta federācijām, sporta klubiem un sporta izglītības iestādēm).

Tambijeva vadītajā "Admiral" komandā šosezon spēlēja Latvijas hokeja izlases uzbrucēji Miks Indrašis un Rihards Bukarts. Indrašis sezonu turpina Šveices klubā "Biel-Bienne", bet Bukarts patlaban vēl ir bez komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu