Freimanis: Krievijas robežu šķērsojām, ejot kājām. Ar astoņām lielām somām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: nn-basket.ru

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis ar ģimeni veiksmīgi atgriezies dzimtenē pēc darba attiecību pārtraukšanas ar Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod".

34 gadus vecais basketbolists februāra beigās pārtrauca sadarbību ar "Ņižņij Novgorod" komandu, reaģējot uz Krievijas militāro uzbrukumu Ukrainai.

Freimanis šosezon Vienotās līgas čempionātā vidēji guva 10,2 punktus, bet FIBA Čempionu līgā atzīmējās ar 9,7 punktiem.

"Uzreiz bija skaidrs, ka nevar palikt [Krievijā]. Man tas būtu nepieņemami, neiespējami tur dzīvot tālāk," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta Studija" sacīja basketbolists.

"Ņižņij Novgorod" kluba vadība saprotoši attiecās pret Freimaņa lēmumu pamest komandu priekšlaicīgi.

"Iedzīvotāji virs vidējā slāņa saprot notiekošo - viņi nav akli. Nebija nekādu pretenziju. Biju pārsteigts, ka tas [pārtraukt līgumu] izdevās tik viegli."

Freimanim ar sievu un diviem bērniem pagāja vairākas dienas, lai atgrieztos Latvijā no Krievijas.

"Viegli nebija. Sākumā bija jāsakārto papīri. Nācās meklēt, kā nokļūt mājās. Katru stundu slēdza arvien vairāk gaisa telpas," atminas basketbolists.

"Beigās lidojām uz Sanktpēterburgu, kur mums bija šoferis, kurš aizveda līdz robežai," pieredzē dalījās Freimanis.

"Astoņas lielās somas, divi mazi bērni. Kāds kilometrs bija jāiet līdz Narvai [pilsēta Igaunijā]. Ģimene aizgāja, es kādu stundu vilku somas. 50 metrus pavilku divas somas, tad gāju pakaļ nākamajām."

Freimanis arī nekautrējās pastāstīt, ka Krievijas pusē pie robežas esot liela netīrība, savukārt Igaunijā ir sakopts kā Eiropā pienākas.

"Ceļā pavadījām visu dienu, bet, paldies dievam, nebija nekādas aizķeršanās. Bija bailes, ka uz Krievijas robežas piesiesies, taču tikām mierīgi mājās."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu