Hāgas tribunāls jau gaida: Putina asiņainās propagandas pelnošākās TV sejas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Raksta turpinājums
Foto: Ekrānšāviņi no video

Lai saprastu, kāpēc vēl aizvien liela daļa Krievijas iedzīvotāju, diemžēl arī daļa Latvijas prokremliskā naratīva auditorijas, attaisno Krievijas agresīvo militāro iebrukumu Ukrainā, ir jāatgriežas pie kara noziedznieka Vladimira Putina mediju politikas. Kremļa maizē jau daudzus gadus ir vairāki tā dēvētie žurnālisti, kas sistemātiski izpilda Putina "krievu pasaules" ("Русский мир") kvaziideoloģijas pasūtinājumu.  

Kādēļ cilvēki iekrīt propagandas slazdos? Kāpēc cilvēki tic dezinformācijai un klajiem meliem? Kā var neredzēt acīm redzamo? Ir daudz pētījumu, kas atklāj, ka ar cilvēku prātiem var manipulēt un diemžēl tos pārliecināt, ka arī slepkavība "pareizu mērķu vārdā" ir attaisnojama. 

Aiz katra ziņu sižeta, viedokļa un diskusijas, ko Krievijas iedzīvotājiem no televizoru ekrāniem piedāvā Kremlis, stāv konkrēti žurnālisti. Visi viņi saņem milzīgas algas, kļūstot par Ukrainas kara zvērību līdzdalībniekiem. Tā dēvētie Krievijas komercmediji nav neatkarīgi - tos subsidē Putina režīms no valsts budžeta. 2021. gadā, acīmredzot jau gatavojoties karam pret "nacistiem un narkomāniem" Ukrainā, finansējums palielināts par 40%. Nav brīnums, ka dažs labs no propagandistiem ir varējis atļauties luksusa villas un dārgas jahtas. 

Vēsture atkārtojas. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados ar Trešā reiha valodu, mērķtiecīgu propagandu parastais miermīlīgais vācietis tika pārvērsts par ebreju nīdēju un pat slepkavu. Šobrīd visi Krievijas federālie kanāli ir izskalojuši smadzenes krieviem, iedvešot tiem izredzētās "krievu pasaules" uzskatu.

Krievijas opozicionārs - dzejnieks un žurnālists Dmitrijs Bikovs "krievu pasaules" fenomenu skaidro šādi: "Mēs [krievi] vienmēr esam dzīvojuši slikti, un sabiedrībā ir pieprasījums pēc filozofiska uzskata, kas šo slikto dzīvi attaisno. Dzīvojam slikti, jo esam "izredzēta garīguma nesēji", "dieva tauta"." 

Un liela daļa krievvalodīgo šim pasaules uzskatam piekrīt un Putina slepkavības attaisno. 

Lūk, pieci Kremļa propagandas lāpneši, kuri agri vai vēlu par saviem meliem stāsies Hāgas tribunāla priekšā. 

Raksta turpinājums
CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu