Vai Harkivā kursē Rīgas vecie tramvaji? Skaidro "Rīgas satiksme"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tramvaji pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 5. tramvaju depo Brīvības ielā.
Tramvaji pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 5. tramvaju depo Brīvības ielā. Foto: Lita Krone/LETA

Sociālajos tīklos šajās dienās publicēta fotogrāfija no Ukrainas pilsētas Harkivas, kurā teikts, ka šajā pilsētā ir arī vecie tramvaji no Rīgas. Portāls TVNET vaicāja uzņēmumam  "Rīgas satiksme", vai šī ziņa varētu atbilst patiesībai.

Kā portālam TVNET skaidroja uzņēmuma pārstāve Inese Rozīte, “Rīgas satiksme” organizē dažādas izsoles – tajā skaitā arī, piemēram, tramvaju, trolejbusu vai citu transportlīdzekļu.

"Jā, tā varētu būt, ka šie tramvaji kādreiz kursējuši Rīgā. Ukrainas pilsētai Harkivai vairākos posmos savulaik pārdoti diezgan daudzi Tatra T-3 modeļa tramvaja vagoni," norādīja RS pārstāve. "Ja šie iegādāti no "Rīgas satiksmes", tie vēlāk pārveidoti darbam ar pantogrāfu, jo Rīgā Tatra T-3A tramvaji saņem strāvu caur kontaktstieni."

Jau ziņots, ka šī gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

Tāpat vēstījām, ka Ukrainas ziemeļaustrumos esošo pilsētu Harkivu okupanti apšauda un bombardē, kā rezultātā ir pilnībā sagrautas vai bojātas ēkas, tajā skaitā arī televīzijas tornis. 

Kā 7. martā paziņoja Harkivas apgabala policija, Harkivā kopš Krievijas iebrukuma sākuma karadarbībā gājuši bojā 133 civiliedzīvotāji, tostarp pieci bērni. Savukārt kaujās Harkivā un tās apkārtnē krituši arī 76 Ukrainas karavīri. Kā liecina policijas publicētie dati, vēl 443 cilvēki ir ievainoti, tostarp 319 civiliedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu